Ποια είναι η δική σου πράξη αγάπης για το περιβάλλον;

  Η συλλογή της Η&Μ Conscious Exclusive δεν είναι απλά μια eco-friendly σειρά, αλλά μια ολόκληρη φιλοσοφία που στόχο έχει να μας αφυπνίσει να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορούμε πραγματικά να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα. Σκέψου προσεκτικά πριν πετάξεις το επόμενο πλαστικό μπουκάλι και διάβασε αυτές τις συμβουλές, θα αλλάξουν τις συνήθειές σου.

  <p><strong>Act Like A Pro<br /> Τι πρέπει να κάνεις για να σώσεις το περιβάλλον:</strong><br /> -Μείωσε τα είδη μιας χρήσης<br /> -Ανακύκλωσε τα απορρίμματα<br /> -Καθόρισε το οικολογικό σου αποτύπωμα
  1 / 6

  Act Like A Pro
  Τι πρέπει να κάνεις για να σώσεις το περιβάλλον:

  -Μείωσε τα είδη μιας χρήσης
  -Ανακύκλωσε τα απορρίμματα
  -Καθόρισε το οικολογικό σου αποτύπωμα

  Η εκτύπωση είναι τόσο ξεπερασμένη... βγαλμένη από το 2013.

  Ξαναφορώ-Επαναχρησιμοποιώ-Ανακυκλώνω: Τρεις λέξεις που πρέπει να γίνουν το νέο μότο μας, αν θέλουμε πραγματικά να προστατεύσουμε το περιβάλλον, να μειώσουμε τη σπατάλη και να εξασφαλίσουμε έναν καλύτερο πλανήτη για τις επόμενες γενιές.

  Γνωρίζετε ότι το 95% των ρούχων που πετιούνται θα μπορούσαν να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία, δηλαδή να ξαναφορεθούν, να επαναχρησιμοποιηθούν ή να ανακυκλωθούν. Η Η&Μ αναγνωρίζει τις επιπτώσεις της βιομηχανίας της μόδας στο περιβάλλον και βάζει στόχο να αλλάξει τα δεδομένα ξεκινώντας μια σημαντική πρωτοβουλία, την ανακύκλωση ρούχων. Με αυτό τον τρόπο τα υφάσματα αποκτούν ξανά ζωή, μετατρέπονται εκ νέου σε ρούχα και έτσι τίποτα δεν καταλήγει χαμένο στις χωματερές. Ο περιορισμός των απορριμμάτων είναι μια υπόθεση που πρέπει να μας απασχολήσει και είναι πολύ απλό να συμμετάσχουμε όλοι.

  Τα βήματα είναι απλά. Αρχικά, γεμίζετε μια τσάντα με παλιά ρούχα οποιασδήποτε μάρκας (όχι μόνο Η&Μ δηλαδή) και από οποιοδήποτε ύφασμα (π.χ, ντένιμ, βαμβακερό κτλ.). Την παραδίδετε σε ένα κατάστημα Η&Μ και κερδίζετε ένα εκπτωτικό κουπόνι για την επόμενη αγορά σας. Έτσι επιβραβεύεστε για την προσπάθειά σας να προστατεύσετε το περιβάλλον!

  Από αυτό το σημείο αναλαμβάνει δράση η Η&Μ, η οποία στέλνει τα ρούχα στην πλησιέστερη μονάδα επεξεργασίας. Εκεί, τα υφάσματα ταξινομούνται με το χέρι, σε πάνω από 300 κατηγορίες, τα περισσότερα από αυτά επανατοποθετούνται στην παγκόσμια αγορά ως «ρούχα από δεύτερο χέρι», διαφορετικά θα χρησιμοποιηθούν, για παράδειγμα, ως πανιά καθαρισμού. Κάποια θα ανακυκλωθούν σε νέες ίνες υφασμάτων σαν conscious υλικά της Η&Μ και γίνονται τελικά καινούργια ρούχα. Τα φερμουάρ και κουμπιά ανακυκλώνονται επίσης, ενώ συλλέγεται ακόμα και η σκόνη από το εργοστάσιο, η οποία μετατρέπεται σε υλικό για την κατασκευή χαρτονιού.

  Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για το περιβάλλον; Ακολουθούν έξι βασικές συμβουλές που πρέπει να γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας.

  facebook twitter Instagram