5 τρόποι για να μαγειρέψετε το αρνί το Πάσχα

    Δοκιμάσαμε υπέροχες συνταγές για το εορταστικό τραπέζι και σας τις προτείνουμε.

    <p><strong>Μπουτάκι με κρούστα από αποξηραμένα φρούτα</strong><br /> (προετοιμασία 10’, μαγείρεμα 50’)</p>  <p><strong>Υλικά για 4 άτομα </strong><br /> 1 μπουτάκι αρνιού, 60 γραμμ. φιστίκ
    1 / 5

    Ψητό ρολό αρνιού
    (προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 45΄)

    Υλικά για 4 ατομα
    1 αρνίσιο χεράκι χωρίς κόκαλο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 20 φύλλα μέντας ή δυόσμου ψιλοκομμένα, 1 κ.σ. μουστάρδα, 1 κλωναράκι μαϊντανό, ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 2 κ.σ. μέλι, 1 κ.σ. σπόρους σουσαμιού καβουρντισμένους

    Εκτέλεση
    1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210ο C.
    2. Τοποθετείτε το κρέας στον πάγκο εργασίας. Το αλείφετε με τη μουστάρδα, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τα μυρωδικά και το σκόρδο απ’ όλες τις πλευρές.
    3. Τυλίγετε το κρέας με το δίχτυ και το βάζετε στο ταψί. Περιχύνετε με το μέλι και λίγο ελαιόλαδο, προσθέτετε το σουσάμι και ένα ποτήρι νερό και το ψήνετε στο φούρνο στους 180ο C για 45’.

    Τip: Προσθέστε αποξηραμένα φρούτα (βερίκοκα, δαμάσκηνα). Σε αυτή την περίπτωση βάλτε δύο ποτήρια νερό στο ταψί.

    facebook twitter