Αυτή η πατατοσαλάτα παίρνει άριστα!

    Είναι δροσερή, με τέλεια γεύση και γίνεται σε λίγα λεπτά. Ετοιμάστε τη!

    Αυτή η πατατοσαλάτα παίρνει άριστα!

    Σε μια κατσαρόλα με νερό τοποθετείτε 500 γραμμ. πατάτες ολόκληρες μαζί με 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και φρέσκο θυμάρι και τις αφήνετε να βράσουν. Μόλις είναι έτοιμες, τις κόβετε σε φέτες και τις βάζετε σε ένα μπολ με 200 ml ελαιόλαδο, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τις αφήνετε να μαριναριστούν. Φιλετάρετε 20 σαρδέλες, τις αλευρώνετε και τις βουτάτε σε ένα μείγμα από 3 αυγά χτυπημένα με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τις πασπαλίζετε με τριμμένη φρυγανιά και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Σε ένα μπολ ανακατεύετε 50 γραμμ. βούτυρο, 10 γραμμ. αλεύρι από φαγόπυρο και 1 κομμάτι τριμμένο τζίντζερ. Σε μια σαλατιέρα τοποθετείτε τις πατάτες, τις σαρδέλες και γαρνίρετε με τη βουτυρένια σάλτσα.

    facebook twitter Instagram