Δέσποινα Αντύπα: Το κορίτσι με τα μακαρόν

    Η Δέσποινα φτιάχνει πολύχρωμα μακαρόν σε πολλές γεύσεις. Τα κλείνει σε κουτάκια και τα στέλνει σε όλη την Έλλαδα. Μιλά στο ELLE για το πως ασχολήθηκε με τα κλασικά γαλλικά γλυκίσματα. 

    Μακαρόν με ελαφριά βουτυρόκρεμα και φιστίκι Αιγίνης.
    1 / 9
    «Όνειρό μου ήταν να αγοράσω ένα μικρό σπίτι στην Τουλούζη και να μείνω εκεί με το σύζυγό μου» λέει η Δέσποινα. Όταν η κρίση χτύπησε και τη δική της πόρτα στην Αθήνα, η ίδια θυμήθηκε τα... ντελικάτα μακαρόν τα οποία έμαθε να φτιάχνει στα σεμινάρια ζαχαροπλαστικής που είχε παρακολουθήσει. «Τα μακαρόν ήταν αυτά που με έσωσαν σε μια δύσκολη περίοδο. Η φροντίδα που χρειάζονται για να δημιουργηθούν με αποσπούσε από τις υπόλοιπες έγνοιες. Η Δέσποινα ακολουθεί την παραδοσιακή γαλλική συνταγή, αλλά ταυτόχρονα προσθέτει ελληνικά υλικά, τα οποία συνδυάζει με τέτοιον τρόπο ώστε να θυμίζουν τα φιλέματα της γιαγιάς της. Δοκιμάστε αυτά με σύκο, μαυροδάφνη, κυδώνι, καρύδι και μέλι. Για να διαλέξετε τη γεύση που προτιμάτε, επισκεφτείτε το www.facebook.com/lepetitmacaron.gr.

    facebook twitter Instagram