Φτιάξτε τον κορμό των Χριστουγέννων

    Δημιουργήστε μόνες σας το πιο εντυπωσιακό γλυκό και ξετρελάνετε τους καλεσμένους σας.

    <p>Κορμός με βατόμουρα και φιστίκια Αιγίνης<br /> (προετοιμασία: 20', αναμονή: 4 ώρες, μαγείρεμα: 12')</p>  <p><strong>Υλικά για 6 άτομα</strong><br /> 4 αυγά, 1 φακελάκι ζάχαρη με άρωμα βανίλ
    <p><strong>Πολύχρωμος κορμός</strong><br /> (προετοιμασία: 30', μαγείρεμα: 35')</p>  <p><strong>Υλικά για 4 άτομα</strong><br /> 200 γραμμ. μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια, 200 γραμμ. βούτυ
    3 / 4

    Κορμός τιραμισού
    (προετοιμασία 30’, μαγείρεμα 7’-8’, αναμονή 1 βράδυ)

    Υλικά για 6 άτομα
    1 έτοιμο παντεσπάνι παραλληλόγραμμο
    Για το σιρόπι
    4 φλιτζ. εσπρέσο, 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ, 1 κ.σ. κρασί Μαρσάλα
    Για την κρέμα
    250 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε, 3 κρόκοι αυγού 100 γραμμ. ζάχαρη άχνη 250 ml κρέμα γάλακτος, 2 φύλλα ζελατίνης
    Για τη διακόσμηση
    φύλλα βρώσιμου χρυσού, κακάο σε σκόνη, κομματάκια σοκολάτας, πέρλες ζαχαροπλαστικής

    Εκτέλεση
    1. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά για το σιρόπι.
    2. Ετοιμάζετε την κρέμα: Χτυπάτε ελαφρά τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτετε το μασκαρπόνε και συνεχίζετε να αναδεύετε δυνατά για 2’-3’ ακόμη.
    3. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
    4. Μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό. Τα στύβετε καλά και τα αναμειγνύετε με 2 κ.σ. σαντιγί. Συμπληρώνετε με την υπόλοιπη και ανακατεύετε καλά.
    5. Προσθέτετε εναλλάξ το μείγμα με το μασκαρπόνε και αυτό με τη σαντιγί.
    6. Ραντίζετε το παντεσπάνι με το σιρόπι, περιμένετε λίγο να απορροφηθεί και έπειτα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας απλώνετε τη μισή ποσότητα κρέμας.
    7. Κάνετε ένα ρολό με το παντεσπάνι, το καλύπτετε με την υπόλοιπη κρέμα και αφήνετε τον κορμό για ένα βράδυ στο ψυγείο.
    8. Την επομένη τον πασπαλίζετε με κακάο και γαρνίρετε με φύλλα βρώσιμου χρυσού, σοκολάτα και πέρλες ζαχαροπλαστικής.

    Tip: Αν θέλετε αντικαταστήστε το κρασί Μαρσάλα με κονιάκ.

    facebook twitter Instagram