Φτιάξτε τον κορμό των Χριστουγέννων

    Δημιουργήστε μόνες σας το πιο εντυπωσιακό γλυκό και ξετρελάνετε τους καλεσμένους σας.

    <p><strong>Ρολό σοκολάτα-φρούτα του πάθους</strong><br /> (προετοιμασια: 20’, μαγείρεμα: 15’, στο ψυγείο: 4 ώρες)</p>  <p><strong>Υλικά για 6 άτομα</strong><br /> 1 δόση γκανάς, 200 ml κρέ<p><strong>Ρολό σοκολάτα-φρούτα του πάθους</strong><br /> (προετοιμασια: 20’, μαγείρεμα: 15’, στο ψυγείο: 4 ώρες)</p>  <p><strong>Υλικά για 6 άτομα</strong><br /> 1 δόση γκανάς, 200 ml κρέ
    <p><strong>Κορμός τιραμισού</strong><br /> (προετοιμασία 30’, μαγείρεμα 7’-8’, αναμονή 1 βράδυ)</p>  <p><strong>Υλικά για 6 άτομα</strong><br /> 1 έτοιμο παντεσπάνι παραλληλόγραμμο<b
    2 / 4

    Κορμός με βατόμουρα και φιστίκια Αιγίνης
    (προετοιμασία: 20', αναμονή: 4 ώρες, μαγείρεμα: 12')

    Υλικά για 6 άτομα
    4 αυγά, 1 φακελάκι ζάχαρη με άρωμα βανίλιας, 125 γραμμ. ζάχαρη, 125 γραμμ. αλεύρι
    250 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε, 50 γραμμ. ζάχαρη άχνη + 1 κ.σ., 250 γραμμ. βατόμουρα
    50 γραμμ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα

    Εκτέλεση
    1. Ξεχωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάτε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτετε και τα ασπράδια, αφού πρώτα τα χτυπήσετε σε σφιχτή μαρέγκα μαζί με τη ζάχαρη με άρωμα βανίλιας.
    2. Ρίχνετε το μείγμα με το αλεύρι σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόχαρτο, το απλώνετε με μια σπάτουλα και το ψήνετε για 10΄-12΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C.
    3. Μόλις πάρει λίγο χρώμα και σφίξει, αφαιρείτε τη ζύμη από το φούρνο, την τοποθετείτε σε μια ελαφρώς νωπή πετσέτα, την κάνετε ρολό και τη φυλάτε στην άκρη.
    4. Σε ένα σκεύος χτυπάτε καλά το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
    5. Σε ένα μπολάκι αναμειγνύετε τα φιστίκια με τη 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη.
    6. Ξετυλίγετε το ρολό, βάζετε μια στρώση από το μείγμα με το μασκαρπόνε, πασπαλίζετε με τα φιστίκια Αιγίνης και από πάνω με τα βατόμουρα και τυλίγετε σφιχτά το ρολό.
    7. Σκεπάζετε τον κορμό με διαφανή μεμβράνη και τον διατηρείτε στο ψυγείο για πάνω από 4 ώρες.
    8. Πριν τον σερβίρετε, τον πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

    facebook twitter Instagram