H μακαρονάδα που δεν θα βαρεθείς ποτέ

    Με ντομάτα και μυρωδικά, μπορείς να δημιουργήσεις το τέλειο πιάτο για το καλοκαίρι.

    <p>Φωτο: <a href= https://www.taste.com.au/recipes/pasta-simple-tomato-sauce/2e1c4bdd-b318-4396-94db-a6fe2047167a  target= _blank >www.taste.com.au</a></p>

    Φωτο: www.taste.com.au

    Πένες με κόκκινη σάλτσα

    (προετοιμασία: 15' και 2 ώρες στην άκρη, μαγείρεμα: 10')

    Υλικά για 4 άτομα
    320 γραμμ. πένες
    400 γραμμ. ντομάτες
    1 σκελίδα σκόρδο
    1 ματσάκι βασιλικό
    4 κ.σ. ελαιόλαδο

    Εκτέλεση
    1. Ζεματίζετε τις ντομάτες σε ελαφρά αλατισμένο νερό για 30''.
    2. Τις στραγγίζετε, τις ξεφλουδίζετε και στη συνέχεια τις κόβετε σε τέσσερα κομμάτια.
    3. Αφαιρείτε τα σπόρια και τις τρίβετε.
    4. Καθαρίζετε το σκόρδο, το πολτοποιείτε και το τρίβετε σε ένα μεγάλο μπολ.
    5. Στο ίδιο μπολ προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα, λίγο αλάτι, και τα φυλλαράκια του βασιλικού που έχετε πλύνει και στεγνώσει.
    6. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και αφήνετε τη σάλτσα να ξεκουραστεί σε δροσερό μέρος για 2 ώρες.
    7. Μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, στραγγίζετε καλά και τα προσθέτετε στο μπολ με την σάλτσα.
    8. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

     

    facebook twitter Instagram