Μαγειρεύουμε με γάλα καρύδας

    Δίνει εξωτικό άρωμα στις συνταγές μας, έχει λίγες θερμίδες και φροντίζει τη γραμμή μας. Δείτε αυτές τις ιδέες και σίγουρα θα θέλετε να το προσθέσετε στη διατροφή σας.

    Smoothie με γάλα καρύδας και φιστικοβούτυρο
    Υλικά: 1 φλιτζ. γάλα καρύδας, ¼ φλιτζ. φιστικοβούτυρο, 10 μικροί χουρμάδες αποξηραμένοι, 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας, 2 φλιτζ. πάγο, σιρόπι αγαύης

    Εκτέλεση
    Χτυπάτε στο μπλέντερ όλα τα συστατικά μέχρι να αποκτήσουν ομοιογενή παχύρρευστη υφή. Αν το θέλετε λίγο πιο γλυκό, προσθέτετε λίγο ακόμα σιρόπι αγαύης, ανακατεύετε, μοιράζετε στα ποτήρια και σερβίρετε.

    Ασιατικό ριζότο με γάλα καρύδας και λάιμ
    (προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 25΄)

    Υλικά για 4 άτομα
    300 γραμμ. ρύζι αρμπόριο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 ½ λίτρο ζωμό κότας, 200 ml γάλα καρύδας, χυμός και ξύσμα από 2 λάιμ, 250 γραμμ. γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση
    1. Σε ένα σκεύος σιγοβράζετε το ζωμό κότας.
    2. Κόβετε τις γαρίδες στα τρία και τις διατηρείτε στο ψυγείο.
    3. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς.
    4. Προσθέτετε σιγά σιγά το ζωμό κότας αφήνοντας λίγο χρόνο ώστε το ρύζι να τον απορροφά. Λίγο προτού γίνει το ρύζι -χρειάζεται περίπου 20΄- το περιχύνετε με το γάλα καρύδας. Ρίχνετε και τις γαρίδες και τις βράζετε για 2΄-3΄.
    5. Ραντίζετε με το χυμό λάιμ, πασπαλίζετε με το ξύσμα και σερβίρετε.

    Σοκολατάκια
    Υλικά
    1 φλιτζ. μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη σε κομμάτια, 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
    ¼ φλιτζ. γάλα καρύδας, ½ κ.σ. ζεστό νερό, 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης

    Εκτέλεση
    1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε όλα τα υλικά και τα αφήνετε να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
    2. Μόλις λιώσει καλά το μείγμα, αφαιρείτε το σκεύος από τη φωτιά.
    3. Με ένα κουτάλι μοιράζετε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης ή παγοθήκες (εδώ χρησιμοποιήθηκαν σε σχήμα καρδιάς).
    4. Τα τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθούν.
    5. Τα αφαιρείτε από τα φορμάκια και τα βάζετε σε μια πιατέλα. Αν θέλετε, γαρνίρετε με κακάο.

    Μπάρες χωρίς γλουτένη
    Υλικά ½ φλιτζ. λάδι καρύδας, ½ φλιτζ. βούτυρο αμυγδάλου, ¼ φλιτζ. γάλα καρύδας ¼ φλιτζ. μέλι, ¼ φλιτζ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα, λίγο αλάτι

    Εκτέλεση
    1. Σε ένα μπολ βάζετε το λάδι καρύδας και το λιώνετε σε μπεν μαρί. Τοποθετείτε μέσα στο βούτυτο αμυγδάλου το γάλα καρύδας και το μέλι και ανακατεύετε.
    2. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και το αλάτι.
    3. Απλώνετε το μείγμα στον πάγκο εργασίας και το τυλίγετε με μια πλαστική μεμβράνη.
    4. Το τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί και στη συνέχεια το κόβετε σε φέτες.

    facebook twitter