To τοπ πιάτο για βραδιές στη βεράντα

    Μια νόστιμη και ελαφριά συνταγή για να συνοδεύσεις το κρασί σου.

    To τοπ πιάτο για βραδιές στη βεράντα

    Μπρουσκέτες με μοτσαρέλα και πιπεριές
    (προετοιμασία 10’-μαγείρεμα 30’)

    Υλικά για 6 άτομα
    3 πιπεριές (όποιο χρώμα σάς αρέσει), 2 μπάλες μοτσαρέλα 12 φέτες ψωμί χωριάτικο, 1 ματσάκι βασιλικό, 2 σκελίδες σκόρδο 1 φρέσκο κρεμμύδι, ½ λεμόνι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση
    1.Πλένετε τις πιπεριές και τις ψήνετε στη σχάρα από όλες τις πλευρές για 30’ περίπου. Μόλις είναι έτοιμες τις τοποθετείτε σε μια σακούλα τροφίμων για λίγα λεπτά ώστε να αφαιρέσετε πιο εύκολα τη φλούδα και τους σπόρους.
    2.Σε ένα μπολ βάζετε τα μισά φύλλα βασιλικού (πλυμένα και ψιλοκομμένα), το σκόρδο και το κρεμμύδι πολτοποιημένα, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
    3. Φρυγανίζετε στην τοστιέρα το ψωμί, το αλείφετε με το παραπάνω μείγμα, απλώνετε σε κάθε φέτα τις πιπεριές σε λωρίδες, ένα κομμάτι μοτσαρέλα, προσθέτετε ολόκληρα τα φύλλα του υπόλοιπου βασιλικού, ρίχνετε μερικές ακόμη σταγόνες ελαιόλαδο, λίγο χυμό λεμόνι και σερβίρετε.

    Tip -Δώστε έξτρα γεύση με λίγο μπέικον, ψημένο και κομμένο σε κύβους.

    facebook twitter Instagram