Αποκάλυψη τώρα: Αυτές είναι οι νέες θεραπείες προσώπου

  Η γυμναστική του δέρματος προσφέρει αναίμακτο λίφτινγκ, οι ουσίες από τη θάλασσα χαρίζουν όγκο στα ζυγωματικά και οι νέες τεχνικές μας δίνουν το σώμα 4D.

  Κείμενο: Χαρά Μπουργάνη, φωτογράφιση: Florian Sommet/Trunk Archive
  <p><strong>Γωνίες από... κόκκινα φύκια</strong><br /> Οι λέξεις «φυσικό αποτέλεσμα» και «ασφάλεια» έχουν μεγάλη δυναμική στα καινούρια υλικά που χρησιμοποιούνται στις θεραπείες
  1 / 3

  Το New Age, το πνευματικό κίνημα που επηρέασε με τις εναλλακτικές προτάσεις του τις κοινωνίες στα 70s, επανέρχεται. Το βλέπουμε στις θεραπείες στα κέντρα spa που μας αποσυνδέουν από το στρες και το θόρυβο, αλλά και στις νέες οδηγίες των γιατρών που μας λένε να εστιάσουμε στην πρόληψη. Το βλέπουμε και στην ομορφιά. Είναι η εποχή που ο μαύρος άνθρακας γίνεται ανάρπαστος στις μάσκες προσώπου, που ιαματικά καλλυντικά φιγουράρουν στα περιοδικά δίπλα σε μεγάλα διεθνή brands και που η έρευνα για τη δράση φυσικών ουσιών όπως τα φύκια, συμμαχεί στην αντίστροφη μέτρησή μας με το χρόνο. Είναι η εποχή που οι πλαστικοί χειρουργοί μας ενθαρρύνουν να γυμνάσουμε τους μυς του προσώπου και παραδέχονται ότι μπορούμε να προλάβουμε μέρος της χαλάρωσης με εναλλακτικές μεθόδους. Η αντιγήρανση είναι πιο ολοκληρωμένη σήμερα. Μάθετε με ποιο τρόπο μέσα από τις νέες θεραπείες που παρουσιάζουν οι ειδικοί στο ELLE.

  Μύες, οι μεγάλοι σταρ
  Αν παρουσιάζετε χαλάρωση μην ξεχνάτε τους μυς του προσώπου σας! Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Northwestern συνεργάστηκαν με τον εναλλακτικό θεραπευτή Gary Sikorski και εξέτασαν τα οφέλη ενός προγράμματος 32 ασκήσεων προσώπου διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών σε γυναίκες ηλικίας 45-65. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι οι γυναίκες έδειχναν 3 χρόνια νεότερες καθώς παρουσίασαν ανόρθωση των ζυγωματικών και βελτίωση της περιοχής των ματιών. Την ίδια στιγμή στην Ισπανία διαδίδεται περισσότερο η μέθοδος αεροβικής προσώπου της αισθητικού Cristina Ramos Saralegui. Όπως αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός Carlos Gullon Cabrero που προλόγισε το βιβλίο της Aerobic Facial (εκδ. Dilema): «Με τα χρόνια οι ιστοί του προσώπου παρουσιάζουν πτώση εξαιτίας της βαρύτητας. Τα οστά του συρρικνώνονται, ο όγκος του λίπους μικραίνει και οι μύες χαλαρώνουν. Με τη γυμναστική του προσώπου μπορούμε να τονώσουμε τους μυς και να διατηρήσουμε τους ιστούς στη θέση τους». Πληροφορίες για τα παραπάνω: happyfaceyoga.com, http://www.aerobicfacial.com/ (στα ισπανικά).

  facebook twitter Instagram