ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK  |  TRAVELBOOK

  Οι ωραιότερες ιδέες για να ανανεώσετε το μπάνιο σας

  Design προτάσεις, έξυπνες λύσεις, μοντέρνα είδη υγιεινής και αξεσουάρ για να φρεσκάρετε τον πιο προσωπικό χώρο του σπιτιού σας. Δείτε τις καλύτερες συνθέσεις μπάνιου και ακριβώς από κάτω όλα όσα θα χρειαστείτε για να αντιγράψετε το στυλ. Επιπλέον, στο κείμενο που ακολουθεί θα ανακαλύψετε τρικ για δωμάτια λίγων τετραγωνικών και μυστικά καθαριότητας.

  Έπιπλα μπάνιου του οίκου Flaminia, <a href=http://www.elle.gr/article.asp?catid=26020&subid=2&pubid=128898485 target=_blank>Moda Bagno</a></p> <b>Δείτε ακριβώς από κάτω όλα τα είδη υγιεινής, έπιπλα, Έπιπλα μπάνιου του οίκου Flaminia, <a href=http://www.elle.gr/article.asp?catid=26020&subid=2&pubid=128898485 target=_blank>Moda Bagno</a></p> <b>Δείτε ακριβώς από κάτω όλα τα είδη υγιεινής, έπιπλα,
  1 / 9
  Έπιπλα μπάνιου του οίκου Αntonio Lupi, Bathroom +

  Δείτε ακριβώς από κάτω όλα τα είδη υγιεινής, έπιπλα, λευκά είδη και αξεσουάρ που ταιριάζουν μ' αυτό το στυλ.

  Τα τρικ της διακόσμησης για ένα μικρό μπάνιο
  - Μη διστάσετε να βάλετε ένα σχετικά μεγάλο καθρέφτη πάνω από το νιπτήρα. Θα φωτίσει το χώρο του μπάνιου, ενώ ταυτόχρονα θα τον κάνει να φαίνεται πιο μεγάλος.
  - Χρησιμοποιήστε μικρά ή μεγάλα βαζάκια για να τοποθετήσετε όλα τα αντικείμενα που χρειάζεστε, όπως μπατονέτες ή βαμβάκι, ακόμα και τα αξεσουάρ σας.
  - Βάλτε ένα καλάθι κάτω από το νιπτήρα ή, εάν αυτό δεν είναι δυνατό, κρεμάστε ένα στο πίσω μέρος της πόρτας.
  -  Η αντίθεση άσπρου-μαύρου, όχι μόνο στο χρώμα του τοίχου αλλά και στα διακοσμητικά μπάνιου, κάνει το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Το ίδιο αποτέλεσμα έχουν και οι πιο απαλές αποχρώσεις του πράσινου και του κίτρινου.

  Μυστικά καθαριότητας
  Σίγουρα ο καθαρισμός του μπάνιου δεν είναι η αγαπημένη ασχολία κανενός. Με ορισμένα εύκολα μυστικά, όμως, μπορείτε να γλιτώσετε πολύτιμο χρόνο.
  Ένα λεπτό την ημέρα: Αφού κάνετε το μπάνιο σας, αφιερώστε μόλις ένα λεπτό ακόμα για να σκουπίσετε τα υπολείμματα σαπουνιού και νερού γύρω από την μπανιέρα και τη βρύση με μια πετσέτα. Σε βάθος χρόνου θα προστατεύσετε το χώρο από τα άλατα, τα οποία δημιουργούν σχετικά επίμονους λεκέδες και αποτελούν μεγάλο μπελά για τις περισσότερες νοικοκυρές.
  Κλειστές κουρτίνες: Αφού χρησιμοποιήσετε την μπανιέρα, μην τραβήξετε την κουρτίνα στο πλάι, διότι το νερό θα παγιδευτεί στις πτυχώσεις της. Αντιθέτως, αφήστε την κλειστή. Αυτό επιτρέπει στις σταγόνες που έχουν μείνει πάνω στο ύφασμα να κυλήσουν προς τα κάτω και να φύγουν.
  Ο αέρας προστατεύει: Αφήστε ανοιχτό τον εξαερισμό όση ώρα κάνετε το μπάνιο σας, αλλά και μισή ώρα μετά. Η κυκλοφορία του αέρα μειώνει την υγρασία, που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το σχηματισμό μούχλας.
  Καθαρισμός μούχλας: Τα πλακάκια του μπάνιου συγκεντρώνουν συχνά μούχλα γύρω τους, η οποία επεκτείνεται συνεχώς. Για να την καθαρίσετε, χρησιμοποιήστε είτε ένα ειδικό καθαριστικό είτε ένα μείγμα νερού-χλωρίνης σε αναλογία 10:1. Εάν το πρόβλημα είναι μεγάλο, προτιμήστε χλωρίνη αδιάλυτη.
  Baby oil για τις κουρτίνες μπάνιου: Εάν η μούχλα δεν βρίσκεται στα πλακάκια αλλά στις κουρτίνες, ρίξτε μερικές σταγόνες baby oil σε βαμβάκι και τρίψτε καλά.
  Εξαφανίστε τα υπολείμματα σαπουνιού: Εάν δεν καθαρίζετε εγκαίρως το σαπούνι, τότε οι λεκέδες που μένουν σίγουρα θα καταστρέψουν την εικόνα της μπανιέρας σας. Χρησιμοποιήστε ένα όξινο καθαριστικό ή ένα μείγμα από λευκό ξίδι και νερό. Μην ξεχνάτε να φοράτε πάντοτε γάντια.
  Καθαρισμός λεκάνης: Σίγουρα η τουαλέτα δεν είναι ένα μέρος του σπιτιού με υγιεινό περιβάλλον. Πέρα από τα εκατοντάδες καθαριστικά που υπάρχουν στο εμπόριο, μπορείτε επίσης να φτιάξετε το δικό σας. Αναμείξτε ¼ της κούπας μαγειρική σόδα, ¼ υγρό απορρυπαντικό πιάτων και ¼ νερό. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε βούρτσα τουαλέτας ή ένα σφουγγάρι για να απλώσετε το μείγμα στην επιφάνεια της λεκάνης. Μπορείτε να το αφήσετε να δράσει κάποιες ώρες, αν οι λεκέδες επιμένουν.
  Προσοχή! Ποτέ μην αναμειγνύετε προϊόντα με χλωρίνη με καθαριστικά που περιέχουν αμμωνία ή οξύ, διότι εκλύουν επικίνδυνα αέρια.

   

  facebook twitter