ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK  |  TRAVELBOOK

    4 νόστιμες συνταγές με αυγό

    Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και απαραίτητο για τη διατροφή. Ανακαλύψτε ιδέες για να το προσθέσετε στο καθημερινό σας μενού.

    <p><strong>Ψητά αυγά</strong><br /> (προετοιμασία 5’, μαγείρεμα 15’)</p>  <p><strong>Υλικά για 6 άτομα</strong><br /> 6 αυγά φρέσκα, 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες, 6 κ.σ. χυμό φρέσκιας ντομάτ
    1 / 4

    Ομελέτα φούρνου με λαχανικά και μυρωδικά
    (προετοιμασία 10’-μαγείρεμα 25’)

    Υλικά για 6 άτομα
    6 αυγά, 100 γραμμ. βούτυρο, 1 πράσινη πιπεριά, 1 κόκκινη πιπεριά 1 κρεμμύδι, 1 ντομάτα, 1 ματσάκι δυόσμο, 60 γραμμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη 60 γραμμ. γάλα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση
    1.Πλένετε και ψιλοκόβετε τα λαχανικά και το δυόσμο.
    2.Λιώνετε το βούτυρο και το ρίχνετε σε ένα ταψί. Προσθέτετε τα λαχανικά και το δυόσμο μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του.
    3.Με τη βοήθεια ενός σύρματος χτυπάτε τα αυγά, το γάλα και το τριμμένο τυρί έως ότου ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
    4.Αλατοπιπερώνετε το μείγμα των αυγών και το ρίχνετε στο ταψί.
    5.Ψήνετε την ομελέτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 20’-25’ περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της. Σερβίρεται ζεστή.

    Tip: Εκτός από δυόσμο, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μυρωδικά, όπως μαϊντανό και βασιλικό, καθώς και λαχανικά της αρεσκείας σας (καρότο, καλαμπόκι κ.ά.).

    facebook twitter