ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK  |  TRAVELBOOK

    4 συνταγές με πατάτες που θα δοκιμάσουμε τώρα #yummy

    Υπάρχει κάποιος που μπορεί να αντισταθεί στις πατάτες; Μπήκαμε στη σελίδα της food blogger I Am A Food Blog και ανακαλύψαμε λαχταριστές ιδέες για το τραπέζι μας.

    Πατατοσαλάτα

    Υλικά για 6 άτομα
    3 λουκάνικα κομμένα σε φέτες, 1 κιλό και 300 γραμμ. πατάτες baby βρασμένες
    3 βραστά αυγά κομμένα σε κύβους, 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο, ¼ φλιτζ. μαγιονέζα, 3 κ.σ. μουστάρδα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση:
    1. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει. Το αφήνετε να κρυώσει.
    2. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνετε το λουκάνικο, τις πατάτες, τα αυγά, τα κρεμμύδια, το σέλινο.
    3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνετε. Περιχύνετε τη σαλάτα.

    Τραγανές πατάτες με μπουράτα

    (προετοιμασία: 10', μαγείρεμα: 1 ώρα και 20')

    Υλικά για 4 άτομα
    4 πατάτες, 2 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα, 2 μπάλες μπουράτα ή μοτσαρέλα
    ξύσμα λεμονιού, ψιλοκομμένος μαϊντανός, χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση:
    1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
    2. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε 4 κομμάτια. Τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό και τις αφήνετε να βράσουν για 5'. Τις στραγγίζετε.
    3. Τοποθετείτε τις πατάτες σε ένα κομμάτι λαδόχαρτο, περιχύνετε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε.
    4. Τις ψήνετε για 30' μέχρι να ροδίσουν. Τις πιέζετε ελαφρά με ένα πιρούνι πουρέ χωρίς να λιώσουν και συνεχίζετε το ψήσιμο για 40', μέχρι να γίνουν τραγανές.
    5. Τις αφαιρείτε από το φούρνο, πασπαλίζετε με φύλλα μαϊντανού και το ξύσμα λεμόνι, και γαρνίρετε με τη μπουράτα. Αλατοπιπερώνετε.

    Κοτόπουλο με πατάτες και μυρωδικά

    Υλικά για 2 άτομα
    2 μπούτια κοτόπουλο, 2 στήθη κοτόπουλο, 16 πατάτες baby κομμένες στη μέση
    250 γραμμ. μπρόκολο κομμένο σε κομμάτια, 2 κούπες κουνουπίδι κομμένο σε κομμάτια
    4 σκελίδες σκόρδο, 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες, 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος, 1 κ.γ. ρίγανη, 1 κ.γ. πιπέρι, 1 κ.γ. μάραθος

    Εκτέλεση:
    1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το βασιλικό, τη ρίγανη, το μάραθο και το πιπέρι μέχρι να δέσουν. Αλείφετε το κοτόπουλο και το αφήνετε να μαριναριστεί για 30'.
    2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
    3. Στρώνετε ένα κομμάτι λαδόχαρτο στο ταψί. Απλώνετε τα λαχανικά και τις πατάτες και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε τις πατάτες και τις φέτες λεμονιού ενδιάμεσα.
    4. Ψήνετε για 1 ώρα ή και παραπάνω αν χρειαστεί για να ροδίσει.

    Γεμιστές πατάτες

    Υλικά για 4 άτομα
    20 πατάτες baby, 1.5 κ.σ. sour cream, 2 κ.σ. μπέικον ψιλοκομμένο
    1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1/3 φλιτζ. τριμμένο τσένταρ, αλάτι, πιπέρι

    Εκτέλεση:
    1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
    2. Απλώνετε τις πατάτες σε ένα ταψί, τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 45' μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνετε να κρυώσουν.
    3. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.
    4. Κόβετε τις πατάτες στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρείτε το εσωτερικό τους. Το ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ μαζί με τη sour cream, το μπέικον, το φρέσκο κρεμμύδι και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά τα υλικά.
    5. Γεμίζετε τις πατάτες με το παραπάνω μείγμα. Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. Πασπαλίζετε με το τσένταρ και ψήνετε για 20'.

    facebook twitter