ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK  |  TRAVELBOOK

    3 εύκολες συνταγές για σπιτικό παγωτό

    Δύο από τα πιο νόστιμα site με συνταγές το Deliciously Ella και το Foodess προτείνουν τις πιο δροσιστικές γεύσεις παγωτού που ετοιμάζονται σε λίγα μόλις λεπτά.

    Της Ρίας Καραθανάση
    <p><strong>Χειροποίητα μπισκότα με γέμιση παγωτό (Foodess.com)</strong></p>  <p><strong>Υλικά για τα μπισκότα:</strong></p>  <p>1 3/4 της κούπας αλεύρι,3/4 της κούπας σκόνη κακάο<br /> 1 κουταλιά της
    1 / 3

    Γρανίτες παγωτού από σοκολάτα, φράουλα και μπανάνα (Deliciously Ella)

    Για τη γρανίτα σοκολάτα:

    2 ώριμες μπανάνες,2 κουταλιές της σούπας γάλα καρύδας
    2 κουταλιές της σούπας νερό,2 χούφτες χουρμαδιά
    1 κουταλιά του γλυκού σκόνη κακάο

    Για τη γρανίτα φράουλα:

    1 ώριμη μπανάνα,1 κούπα φράουλες
    2 κουταλιές της σούπας γάλα καρύδας,2 κουταλιές της σούπας νερό
    2 χούφτες χουρμαδιά

    Για τη γρανίτα μπανάνα:

    2 ώριμες μπανάνες,2 κουταλιές της σούπας γάλα καρύδας
    2 κουταλιές της σούπας νερό,2 χούφτες χουρμαδιά
    1 κουταλιά του γλυκού κανέλα

    Εκτέλεση:

    Ξεκινάμε αφαιρώντας τα κουκούτσια απ τη χουρμαδιά και ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες. Στη συνέχεια προσθέτετε στο μπλέντερ τα υλικά της γεύσης που θέλετε(σοκολάτα, φράουλα ή μπανάνα) και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα. Τοποθετείτε το μείγμα σε θήκες γρανίτας και βάζετε να παγώσουν. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για κάθε γεύση. Εάν θέλετε να αναμείξετε τις γεύσεις απλά ρίχνετε το μισό μείγμα μίας γεύσης στη θήκη και αφήνετε να παγώσει για 1 ώρα και ύστερα τοποθετείστε στη κορυφή της γρανίτας μείγμα απ τη δεύτερη γεύση. Αφήνουμε  τις γρανίτες να παγώσουν για 5 ώρες και μετά είμαστε έτοιμοι να δοκιμάσουμε.

     

    facebook twitter