ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK  |  TRAVELBOOK

    Οι πιο δροσερές σαλάτες για το καλοκαίρι

    Είναι πολύχρωμες, θρεπτικές, extra νόστιμες και το απόλυτο γεύμα που πρέπει να δοκιμάσετε.

    της Ρίας Καραθανάση
    <p><strong>Λαχανοσαλάτα με καλομπόκι και ροδάκινο</strong></p>  <p><strong>Υλικά:</strong><br /> Καλαμπόκι,2 ροδάκινα κομμένα σε φέτες<br /> 1/2 λάχανο,1/2 αγγούρι,2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κ
    1 / 3

    Πράσινη σαλάτα με γλυκοπατάτα

    Υλικά:
    1 μεγάλη γλυκοπατάτα,3 παντζάρια
    200γρ λάχανο Βρυξελλών,200γρ κέιλ
    1 κουταλιά του γλυκού νιφάδες τσίλι,ελαιόλαδο

    Για την σως:
    5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
    2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο

    Εκτέλεση:
    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180βαθμούς. Κόβετε τη γλυκοπατάτα σε μικρά κομμάτια, ρίχνετε ελαιόλαδο και τα βάζετε στο φούρνο για 15λεπτά. Ξεφλουδίζετε και κόβετε σε μικρά κομμάτια τα παντζάρια όσο ψήνεται η γλυκοπατάτα. Αφού βγει απ τον φούρνο προσθέτετε στη γλυκοπατάτα τα παντζάρια και το λάχανο, προσθέτετε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τσίλι και τα βάζετε στο φούρνο για άλλα 30λεπτά. Στη συνέχεια ετοιμάζετε το κέιλ κόβοντάς το σε κομμάτια και το βάζετε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Όταν μαλακώσει προσθέτετε στο τηγάνι τα υλικά που είχατε στο φούρνο για λίγα λεπτά. Τοποθετείτε τη σαλάτα σας σε ένα μπωλ, ρίχνετε από πάνω τη σως και ανακατεύετε.

    facebook twitter