ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  E-GO  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CARANDRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK

Ζαρκάδι με κόκκινο κρασί και αρωματικά

Jerome Bilic
Jerome Bilic
(Προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 2 ώρες και 30΄, μαρινάρισμα 1 νύχτα)

Υλικά για 6 άτομα:

2 κιλά ζαρκάδι ή αγριογούρουνο κομμένο σε κομμάτια

3 κ.σ. ελαιόλαδο

3 ποτήρια κόκκινο κρασί

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 μεγάλα καρότα

1 μπουκέτο αρωματικών (τυλίγετε μέσα σε ένα κομμάτι καθαρό ύφασμα 1 φύλλο δάφνης, 1 σκελίδα σκόρδο, 3 γαρίφαλα, 3 γλυκάνισους και 3 κόκκους μπαχάρι)

2 σκελίδες σκόρδο

1 κλωναράκι σέλερι

2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι

2 ποτήρια κρέμα γάλακτος

1. Την προηγούμενη μέρα τοποθετείτε το κρέας μέσα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο πλυμένα και κομμένα σε κομμάτια, το σκόρδο λιωμένο, το μπουκέτο αρωματικών, αλατοπίπερο και το κρασί. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστεί όλη τη νύχτα.

2. Την άλλη μέρα στραγγίζετε το κρέας από τη μαρινάδα και το σοτάρετε με λίγο λάδι μέσα σε μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα. Το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τη μαρινάδα, σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2 ώρες. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και δοκιμάζετε αν χρειάζεται να βάλετε αλάτι και πιπέρι. Αν η σάλτσα είναι λίγο ξινή, ρίχνετε λίγη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύετε. Αφαιρείτε το μπουκέτο αρωματικών και σερβίρετε.

facebook twitter