ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK  |  TRAVELBOOK

Φράουλες με μέντα

Jerom Bilic
Jerom Bilic
(Προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 5΄)

Υλικά για 6 άτομα:

750 γραμμ. φρέσκες φράουλες

5 φυλλαράκια μέντα

50 γραμμ. ζάχαρη

1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι

1. Πλένετε καλά τις φράουλες με ανοιχτή βρύση και κόβετε τα κοτσανάκια τους. Βάζετε 250 γραμμ. σε μια κατσαρόλα μαζί με 1 ποτήρι νερό, τη μέντα και το πιπέρι και αφήνετε το μείγμα να πάρει βράση για 5΄. Προσθέτετε το ξίδι και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

2. Κόβετε τις υπόλοιπες φράουλες σε ένα μπολ. Σουρώνετε το ζουμί τους στην κατσαρόλα και το ρίχνετε περνώντας το από σουρωτήρι στις φράουλες στο μπολ. Το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα σερβίρετε.

facebook twitter