ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK  |  TRAVELBOOK

Φράουλες με ζελέ

Jean-Blaise Hall
Jean-Blaise Hall
(Προετοιμασία 15΄ - μαγείρεμα 10΄)

Υλικά για 6 άτομα:

500 γραμμ. φράουλες

3 1/2 ποτήρια λευκό γλυκό κρασί

100 γραμμ. ζάχαρη

8 φύλλα ζελατίνα

Μερικά φύλλα λουίζας

Λεμονόχορτο

3 κόκκοι από αστεροειδή γλυκάνισο

1. Βουτάτε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό για 15΄, να μαλακώσουν.

2. Βράζετε το κρασί σε μέτρια φωτιά για 10΄, για να φύγει το αλκοόλ και να κρατήσει το άρωμά του.

3. Βράζετε 1 1/2 ποτήρι νερό με 100 γραμμ. ζάχαρη και το λεμονόχορτο. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τη ζελατίνα και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει. Αφαιρείτε το λεμονόχορτο.

4. Προσθέτετε το κρασί και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.

5. Ρίχνετε λίγο από το μείγμα στον πάτο της φόρμας και τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Τοποθετείτε από πάνω πρώτα τις φράουλες και αμέσως μετά το υπόλοιπο μείγμα. Βάζετε τη φόρμα ξανά στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

6. Την ώρα που σερβίρετε, βουτάτε για λίγο τον πάτο της φόρμας σε ζεστό νερό. Χαράζετε γύρω γύρω το γλυκό με τη μύτη ενός μαχαιριού και το ξεφορμάρετε σε μια πιατέλα. Σερβίρετε το ζελέ με κομμάτια φράουλας και τα φύλλα λουίζας.

 

facebook twitter