Ανεβάστε τη λίμπιντο με τα φυσικά... βιάγκρα

    Fitness, βότανα, τάντρα & super τροφές... Ανακαλύψτε όλους τους εναλλακτικούς τρόπους που θα σας χαρίσουν ένα υπέροχο ταξίδι στην ηδονή.

    Κείμενο: Χαρά Μπουργάνη, φωτογράφιση: Trunkarchive.com
    <b>Γ. Το σεξ και η χημεία</b> Τη στιγμή της διέγερσης, η ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα αυξάνεται, τα χείλη του αιδοίου, η κλειτορίδα και ο κόλπος διογκώνονται και υγραίνονται. Οι ιστοί της περι

    Γ. Το σεξ και η χημεία Τη στιγμή της διέγερσης, η ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα αυξάνεται, τα χείλη του αιδοίου, η κλειτορίδα και ο κόλπος διογκώνονται και υγραίνονται. Οι ιστοί της περιοχής γίνονται εύρωστοι και η κλειτορίδα έχει στύση. Το σώμα απελευθερώνει οξυτοκίνη δίνοντάς μας σήμα να δεθούμε με το σύντροφό μας. Με τον οργασμό εκκρίνονται και ενδορφίνες αυξάνοντας το αίσθημα της ευχαρίστησης. Οι συχνοί οργασμοί ενισχύουν το ανοσοποιητικό, βοηθούν τον ύπνο, μειώνουν το στρες και τον πόνο στην περίοδο. Για ποιο λόγο να μην το καταφέρνουν όλες οι γυναίκες; Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κλειδί βρίσκεται στην ισορροπία των σεξουαλικών ορμονών. Γι’ αυτό ο ειδικός ίσως κρίνει χρήσιμη τη μέτρησή τους με εξέταση ή μπορεί να συστήσει υποκατάσταση σε όσες γυναίκες τη χρειάζονται. Ειδικότερα, οι ορμόνες του σεξ είναι χημικές ουσίες που υγραίνουν, χαλαρώνουν, θρέφουν, αναζωογονούν και γενικότερα προσφέρουν ενέργεια και ζωτικότητα. Περιλαμβάνουν τις παρακάτω: Οιστρογόνα: Σε αυτά οφείλουμε τη θηλυκή μας πλευρά, την περίοδο, την ύγρανση του κόλπου σε συνεργασία με την τεστοστερόνη. Πολύ ανεβασμένα επίπεδα μπορεί να ευθύνονται για κύστεις στο στήθος και τις ωοθήκες, αλλά και προεμμηνορροϊκό σύνδρομο. Η έλλειψή τους μπορεί να μας κάνει ευερέθιστες, ανήσυχες, με εξάψεις, αϋπνίες και ξηρότητα του κόλπου. Προγεστερόνη: Εκτός από τα παραπάνω συμπτώματα, μπορεί να παρουσιαστεί ακόμα πρήξιμο στο στήθος, κάτι που πιθανά οφείλεται σε χαμηλά επίπεδα προγεστερόνης. Ο γιατρός ίσως κρίνει χρήσιμο να συστήσει τη λήψη της στην εκδοχή της βιοπανομοιότυπης ή το βότανο chaste berry (λυγαριά). DHEA: Αυξάνει τη γονιμότητα και στηρίζει το ορμονικό μας σύστημα, αλλά, αν υπάρχει έλλειψή της, αισθανόμαστε κόπωση και έχουμε μειωμένη ενέργεια. Τεστοστερόνη: Θεωρείται η πιο σεξουαλική ορμόνη: διεγείρει τους υποδοχείς νεύρων στον εγκέφαλο, ώστε να αισθανόμαστε ευχαρίστηση, και αυξάνει την ευαισθησία στην κλειτορίδα. Κορτιζόλη: Μπορεί να στείλει τη λίμπιντο στα ύψη αλλά και στα? τάρταρα. Η έλλειψή της προκαλεί κόπωση, ενώ, αν είναι υψηλή, έχουμε στρες. Για να τονώσουμε τη λειτουργία των επινεφριδίων, από όπου παράγεται, οι Στίλσμιθ μάς προτείνουν το σιβηριανό τζίνσενγκ και τη ροδιόλα. Θυρεοειδοτρόπος: Το σεξ δεν θα είχε ενδιαφέρον χωρίς αυτή: η έλλειψή της ισοδυναμεί με μηδαμινή διάθεση για σεξ, γι’ αυτό χρειαζόμαστε τσεκάπ για τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα. Η φυσικοπαθητικός προτείνει την κατανάλωση του αμινοξέος τυροσίνη, που διεγείρει την παραγωγή της, όπως και ιωδίνη και σελήνιο.


    facebook twitter Instagram