Αυτό είναι το μυστικό για απώλεια βάρους

  Προσπαθείτε να αδυνατίσετε μένοντας πιστοί στην οδηγία «γεύματα ανά 3 ώρες»; Ο ειδικός εξηγεί αν αυτή είναι η μόνη λύση.

  Αυτό είναι το μυστικό για απώλεια βάρους

  Τα συχνά και μικρά γεύματα είναι μια οδηγία που ακούμε συχνά από τους διατροφολόγους, στην προσπάθειά μας να χάσουμε λίπος. Μάλιστα, μπορεί και προσωπικά να γνωρίζουμε ανθρώπους που έχασαν βάρος με αυτό τον τρόπο. Είναι όμως αυτή η κατεύθυνση η μόνη λύση; Ο διαιτολόγος-διατροφολόγος Ανδρέας Ζουρδός απαντά τα εξής:

  «Εάν δεν έχετε τη δυνατότητα να τρώτε κάθε 3 ώρες δε πρέπει να απελπίζεστε. Εάν δεν μπορείτε να τρώτε 5 φορές τη μέρα και μπορείτε να παίρνετε πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό χωρίς ενδιάμεσα σνακ, πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα.Τα επιστημονικά δεδομένα στο θέμα αυτό μας δείχνουν πως υπάρχουν πολλοί δρόμοι για την απώλεια βάρους. Με άλλα λόγια, αυτό που παίζει ρόλο στο να χάσουμε λίπος είναι τι θα φάμε, ανεξαρτήτως αν θα γευματίσουμε ανά 3, 4 ή 5 ώρες ή αν θα κάνουμε 2,3, 4 ή 5 γεύματα. Σε αντίθεση με αυτό που έχετε ακούσει, δεν θα χαλάσει ο μεταβολισμός σας, ούτε χρειάζεται να τρώτε τακτικά για να κρατάτε σταθερό το σάκχαρό σας, γιατί ο οργανισμός σας διαθέτει μηχανισμούς που το κρατάνε σε ένα πολύ σφιχτό εύρος».

  Και ο ειδικός καταλήγει: «Εδώ πρέπει να προστεθεί και κάτι άλλο: Αν αγχώνεστε κάθε μέρα γιατί προσπαθείτε να ρυθμίσετε όλη σας τη ζωή ώστε να τρώτε κάθε 3 ώρες, τότε όχι μόνο δεν κάνετε καλό στην υγεία σας αλλά κάνετε κακό. Προσηλωθείτε περισσότερο στο τι τρώτε, χωρίς να πιέζεστε για το τι ώρα θα φάτε ή πόσα γεύματα θα κάνετε».

   

  facebook twitter Instagram