Η blogger που έφτιαξε ένα πορτραίτο της Φρίντα Κάλο από λουλούδια

  Ο λογαριασμός της δημιουργού Flora Forager στο Instagram, με τους εκατοντάδες χιλιάδες followers, είναι πραγματική απόλαυση. Μας φτιάχνει τη διάθεση ακόμα και τις πιο μουντές μέρες.

  Κείμενο: Γωγώ Καρκάνη
  <p>Έργο της Flora Forager.</p>
  1 / 9

  Έργο της Flora Forager.

  Πριν από μερικά χρόνια μια νεαρή δημιουργός με σπουδές σκηνογραφίας, ονόματι Bridget Beth Collins, έφτιαξε έναν πίνακα από ροδοπέταλα και επισκέφτηκε ένα μαγαζί με σκοπό να τον πουλήσει. Ο ιδιοκτήτης τής είπε ότι θα έπρεπε να προσπαθήσει περισσότερο και εκείνη απογοητεύτηκε εντελώς. Ευτυχώς αργότερα μια φίλη της την προέτρεψε να φτιάξει ένα λογαριασμό στο Instagram για να ανεβάζει φωτογραφίες των έργων της. Μέσα σε μία εβδομάδα η Bridget, που υιοθέτησε το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Flora Forager, είχε προσελκύσει 1.000 followers. Οι ακόλουθοι συνέχισαν να πολλαπλασιάζονται και σύντομα ήρθαν και οι επαγγελματικές προτάσεις.

  Σήμερα η Bridget μετρά συνεργασίες με οίκους μόδας, αλυσίδες καταστημάτων και το Βοτανικό Κήπο της Νέας Υόρκης, ενώ το περασμένο καλοκαίρι κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο Flora Forager: A Seasonal Journal Collected from Nature (Flora Forager: Ένα ημερολόγιο εποχών με συλλογές από τη φύση, εκδ. Sasquatch Books). Φιλοτεχνώντας έργα από εποχιακά υλικά της φύσης -λουλούδια, φύλλα, φρούτα και λαχανικά- η Bridget έχει καταφέρει να συνθέσει ένα αναγνωρίσιμο αισθητικό ιδίωμα. Καθώς έχει την τύχη να ζει σε ένα αγρόκτημα στο Σηάτλ, περισυλλέγει η ίδια τις πρώτες ύλες της από τα μονοπάτια, τα δάση και τα λιβάδια της περιοχής της, αλλά και από τον κήπο της.

  «Ένας από τους λόγους που μου αρέσει να δημιουργώ ως Flora Forager είναι γιατί πιστεύω ότι η ζωή είναι αφιλόξενη. Φοβάμαι τους ανθρώπους και τις καταστάσεις της. Αλλά μπαίνοντας σε έναν κήπο, αντικρίζεις την ομορφιά των λουλουδιών», έχει πει η ίδια σε συνέντευξή της. «Κάθε εποχή βρίσκεις κάτι που θα φωτίσει τη ζωή σου: μέσα στα χρόνια, με όλες τις διαφορετικές δυσκολίες που έχω περάσει, μπαίνω στον κήπο μου και τα λουλούδια μου μιλούν. Τα λουλούδια και η φύση σημαίνουν τα πάντα για μένα».

  Απολαύστε τη δουλειά της στο λογαριασμό της στο Instagram (@flora.forager) και στο προσωπικό της blog (bridgetbeth.com)

  facebook twitter