7 μικρά μυστικά ευτυχίας που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

  Η προσωπική μας ευτυχία και γαλήνη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις σκέψεις που κάνουμε καθημερινά. Δυστυχώς πολλές από αυτές μπορεί να είναι τοξικές με αποτέλεσμα να σαμποτάρουμε τον εαυτό μας. Μάθετε 7 μικρά μυστικά που θα σας κάνουν να νιώσετε πιο χαρούμενες και πλήρεις, χωρίς να ξοδέψετε ούτε μισό ευρώ.

  <p>φωτο: <a href= https://www.pinterest.co.uk/pin/619667229953632460/ target= _blank >pinterest.com</a></p>

  φωτο: pinterest.com

  1. Σταματήστε να συγκρίνεστε με άλλους και να νιώθετε μειονεκτικά. Επικεντρωθείτε στην προσωπική σας πρόοδο και ανάπτυξη και αφήστε τα επιτεύγματά σας να μιλούν για εσάς. Ο απλούστερος τρόπος να το καταφέρετε: δείτε πόσο έχει αλλάξει η ζωή σας από πέρσι, καταγράψτε τα θετικά και εντωπίστε τι αλλαγές πρέπει να κάνετε για να συνεχίσετε να εξελίσεστε.

  2. Κάντε την κόπωση παρελθόν και φροντίστε τον εαυτό σας. Ο οργανισμός υπολειτουργεί όταν δεν ξεκουραζόμαστε αρκετά με αποτέλεσμα να επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής μας. Πάρτε τον χρόνο σας κάθε βράδι για να ηρεμήσετε και να απολαύσετε έναν ποιοτικό ύπνο που θα σας αναζωογονήσει.

  3. Σταματήστε να επαναπαύεστε σε δικαιολογίες και αξιολογήστε ρεαλιστικά και ψύχραιμα τι πραγματικά είναι αυτό που σας κρατάει πίσω. Έτσι θα εστιάσετε σε μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να φτάσετε τους στόχους σας και θα νιώσετε ικανοποίηση όταν περάσετε τα εμπόδια που συναντάτε τόσο καιρό.

  4. Οι τύψεις και οι ενοχές είναι καταστροφικές και μπορούν να μας καταβάλουν σε μεγάλο βαθμό. Δυστυχώς αφιερώνουμε μεγάλο κομμάτι των σκέψεών μας σε αυτές με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να εντοπίσουμε τι πραγματικά φταίει και να κατηγορούμε τον εαυτό μας περισσότερο απ'όσο πραγματικά χρειάζεται.

  5. Μην είστε τόσο αυστηροί με τον εαυτό σας. Από τη στιγμή που κάνατε ό,τι περνούσε από το χέρι σας για την επίτευξη ενός στόχου που τελικά ναυάγησε, δεν έχετε τίποτα να προσάψετε στον εαυτό σας. Η καλοσύνη και η συγχώρεση προς εμάς τους ίδιους είναι βασικά συστατικά προσωπικής προόδου.

  6. Η μνησικακία και οι τάσεις εκδίκησης μπορεί να μην σας αφήνουν να σκεφτείτε καθαρά. Προσπαθήστε να εντοπίσετε τι οδήγησε σε αυτά τα συναισθήματα και απλά αποδεχτείτε ότι δεν σκέφτονται όλοι όπως εσείς. Έτσι θα καταφέρετε να δίνετε στην κάθε κατάσταση την αξία που της αρμόζει και να μην αναλώνεστε σε περιττές εντάσεις.

  7. Η ακαταστασία στον χώρο σας μπορεί να σας αποδιοργανώνει. Κάντε μια προσεκτική εκαθάριση στο δωμάτιο ή το σαλόνι σας κρατώντας μόνο ρούχα και αντικείμενα που πραγματικά χαίρεστε να έχετε. Χαρίστε τα υπόλοιπα σε φίλους ή φιλανθρωπικές οργανώσεις και θα νιώσετε ένα βάρος να φεύγει από επάνω σας.

  facebook twitter Instagram