Το μασάζ που μειώνει τον πόνο

  Το θεραπευτικό άγγιγμα βαθιά στους ιστούς χαρίζει χαλάρωση και αποκαθιστά τους κουρασμένους και ταλαιπωρημένους μυς. Οι ειδικοί του Relief Massage μοιράζονται μαζί μας τον τρόπο που το εφαρμόζουν.

  Φωτογράφιση: Riccardo Tinelli
  Το μασάζ που μειώνει τον πόνο

  Μήπως υποφέρετε από χρόνιο πόνο στη μέση ή την πλάτη; Το Deep Tissue μασάζ είναι το πλέον στοχευμένο που προσφέρει χαλάρωση στους ιστούς. Σύμφωνα με διάφορες επιστημονικές μελέτες (π.χ. Scientific World Journal, 2014), ανακουφίζει από το πρόβλημα σε περιοχές όπως χαμηλά στη μέση. Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο που χρησιμοποιείται στην αθλητιατρική και την φυσική αγωγή ως μέσο για την αποκατάσταση του χρόνιου πόνου και για την θεραπεία βλαβών των μαλακών μορίων. Παράλληλα επιτυγχάνεται τόσο η χαλάρωση των εν τω βαθει μυών όσο και η απελευθέρωση των τοξινών από τους μυς, αλλά και η αύξηση της αιμάτωσης και της οξυγόνωσής τους.

  Με τη βοήθεια αιθέριου ελαίου που προάγει την κυκλοφορία του αίματος επειδή είναι θερμαντικό (π.χ. έλαιο δεντρολίβανου), η φυσικοθεραπεύτρια ξεκινά ήπια δουλεύοντας τα trigger points (εντοπισμένες περιοχές ευαισθησίας /οζίδια), με αργά χτυπήματα ή με βαθιές δακτυλικές πιέσεις κάθετα ή παράλληλα στις μυϊκές ίνες. Επίσης δουλεύει στις βαθύτερες στοιβάδες του μυός και ο ερεθισμός που δημιουργείται μέσω της πίεσης αυτής ενεργοποιεί τους εν τω βάθη ιστούς του μυϊκού συστήματος και έτσι ανακουφιζόμαστε από χρόνιους πόνους που δημιουργεί πολύ συχνά η καθημερινότητα μας (κακή στάση κ.ά).

  Η διαδικασία ξεκινά με τους επιφανειακούς μυς και σταδιακά αυξάνει όλο και περισσότερο το βάθος εφαρμογής των θεραπευτικών χειρισμών, επηρεάζοντας τη δομή μυϊκών ομάδων και του συνδετικού ιστού της δεύτερης και τρίτης στοιβάδας του μυϊκού συστήματος. Η πίεση δεν πρέπει να εφαρμοσθεί απότομα σε βαθύ επίπεδο γιατί αυτό προκαλεί άμεση σύσπαση του μυός και μπορεί να δημιουργήσει τραυματισμό ή φλεγμονή χωρίς λόγο. Το μασάζ αντενδείκνυται σε εγκυμοσύνη, άσθμα, υπέρταση και ηλικιωμένους.

  Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται το Deep Tissue Massage;
  Σε αντίθεση με τη κλασική θεραπευτική μάλαξη, η οποία χρησιμοποιείται για χαλάρωση, το Deep Tissue Massage συνήθως εφαρμόζεται σε συγκεκριμένα προβλήματα όπως:
  -Χρόνιοι πόνοι
  -Περιορισμένη κινητικότητα
  -Θεραπεία κακώσεων (πτώσεις, τραυματισμοί κατά τη διάρκεια αθλημάτων κ.λ.π.)
  -Επαναληπτικές κακώσεις, όπως το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα
  -Προβλήματα στη στάση του σώματος
  -Πόνοι Οστεοαρθίτιδας
  -Ινομυαλγία

  facebook twitter