Πώς το Instagram αλλάζει το σπίτι μας

  Δείτε πώς μπορείτε θα μεταμορφώσετε τους τοίχους σας με ένα κλικ, τυπώνοντας τους δικούς σας καμβάδες ή δημιουργώντας μοντέρνα κολάζ με τις φωτογραφίες του κινητού σας.

  <p>@interiorlove</p>
  1 / 9

  @el_kedageenfeestje

  Οι ιδρυτές του στούντιο IXXI άκουσαν τις ανάγκες της εποχής, αξιοποίησαν την τεχνολογία και ακολούθησαν την αισθητική του Instagram, δημιουργώντας ένα site που μπορεί να μας βοηθήσει να βάλουμε φαντασία σε κάθε δωμάτιο. Αρχικά τρεις Ολλανδοί σχεδιαστές έφτιαξαν μια online δημιουργική πλατφόρμα όπου θα μπορούσε ο χρήστης να φτιάξει το δικό του κολάζ για να διακοσμήσει τους τοίχους του επαγγελματικού ή προσωπικού του χώρου. Στην πορεία το project διευρύνθηκε με τη συμμετοχή μουσείων και φωτογράφων από όλο τον κόσμο. Σήμερα με τη συνδρομή εταιρειών-κολοσσών, όπως η HP και η Agfa, η IXXI έχει γίνει μια υπερδύναμη στο χώρο των ψηφιακών εκτυπώσεων.
  Στις παραπάνω φωτογραφίες θα δείτε πώς  οι διαχειριστές δημοφιλών accounts στο Instagram εφάρμοσαν στο σπίτι τους τις ιδέες και τις υπηρεσίες της ολλανδικής εταιρείας.  

  Oι designer της IXXI μάς δίνουν 4 tips για να φτιάξουμε τα δικά μας τέλεια κολάζ με τις φωτογραφίες που ποστάρουμε στο Instagram:  

  1. Eπιλέξτε τις φωτογραφίες που σας αρέσουν. Φροντίστε να ταιριάζουν μεταξύ τους χρωματικά για να υπάρχει αρμονία. Βάλτε τις με κάποιο app σε ίδιου μεγέθους πλαίσιο.

  2. Για να δημιουργήσετε 3D εφέ επιλέξτε κοντινές και μακρινές φωτογραφίες και παίξτε έξυπνα με τους όγκους των αντικειμένων που απεικονίζονται. Βάζοντας μικρότερους όγκους πίσω από μεγαλύτερους θα δημιουργήσετε την οπτική ψευδαίσθηση του βάθους, καθώς το μπροστά αντικείμενο ή πρόσωπο θα μοιάζει σαν να έχει μεγαλύτερη προοπτική από τα υπόλοιπα πίσω του.  

  3. Μη φοβάστε τις αντιθέσεις, απλώς μην το παρακάνετε. Σε ένα κολάζ πρέπει να τραβούν το μάτι ένα με δυο μόνο πράγματα. Μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικά φίλτρα του Instgram ή να παντρέψετε ασπρόμαυρες με έγχρωμες φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση φροντίστε όμως να κυριαρχεί μια συγκεκριμένη απόχρωση.

  4.  Ανάμεσα σε φωτογραφίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε graphic art στοιχεία ή μεγάλα μονόχρωμα bold γράμματα και αριθμούς. Αυτό θα σας βοηθήσει να ενοποιήσετε αταίριαστα πράγματα.

  facebook twitter Instagram