Ο Ερντογάν απαγόρευσε την πώληση του ELLE σε ανηλίκους

  Η τουρκική έκδοση του περιοδικού αναμένεται να έρθει αντιμέτωπη με μια σειρά αυστηρών περιορισμών στην κυκλοφορία της, αφού το περιεχόμενό της κρίθηκε «άσεμνο» από μια επιτροπή του πρωθυπουργού.

  <p>Το τεύχος Μαρτίου της τουρκικής έκδοσης.</p>

  Το τεύχος Μαρτίου της τουρκικής έκδοσης.

  Το τουρκικό ELLE είναι πλέον ένα από τα θύματα της εκστρατείας λογοκρισίας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του Ερντογάν. Μια επιτροπή του, το επονομαζόμενο Πρωθυπουργικό Γραφείο Προστασίας των Παιδιών από Άσεμνες Εκδόσεις, ανακοίνωσε την Παρασκευή 24/3 ότι συγκεκριμένες εικόνες και άρθρα του τεύχους Μαρτίου (με εξώφυλλο το μοντέλο Rosie Huntington-Whiteley) προσβάλλουν τα ήθη των ανηλίκων αναγνωστών (χωρίς να διευκρινίζεται ποιο είναι το «επίμαχο» περιεχόμενο).

  Η τουρκική έκδοση του περιοδικού αναμένεται τώρα να έρθει αντιμέτωπη με μια σειρά αυστηρών απαγορεύσεων. Συγκεκριμένα, η πώλησή της δεν θα επιτρέπεται σε άτομα 18 ετών και κάτω, τα τεύχη θα διατίθενται μέσα σε χάρτινους ή πλαστικούς φακέλους, στο εξώφυλλο θα αναγράφεται η προειδοποίηση «Ακατάλληλο για Ανηλίκους» ενώ δεν θα επιτρέπεται η διαφήμισή της.

  Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, μόλις η απόφαση της κυβέρνησης ανακοινωθεί επίσημα στην εκδότρια εταιρεία στην Τουρκία, Dogan Burda Dergi, η τελευταία θα ασκήσει έφεση.

   

  facebook twitter Instagram