Μοσχαράκι κατσαρόλας με κολοκύθα και σελινόριζα

Jean-Claude Amiel
Jean-Claude Amiel
(Προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 1 ώρα και 10΄)

Υλικά για 4 άτομα:

1 κιλό και 200 γραμμ. μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε οχτώ κομμάτια

600 γραμμ. κολοκύθα

2 σελινόριζες

1 λεμόνι

1 φακελάκι σαφράν σε σκόνη

1 σκελίδα σκόρδο

1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, μήκους περίπου 2 εκ.

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

4 κ.σ ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

1. Βράζετε νερό μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με χυμό από 1/2 λεμόνι. Καθαρίζετε τις σελινόριζες και τις κόβετε στα τέσσερα ή στα οχτώ ανάλογα με το μέγεθός τους. Τις βουτάτε μέσα στο νερό με το λεμόνι για 5΄ και τις σουρώνετε.

2. Ξεφλουδίζετε την κολοκύθα, αφαιρείτε τα κουκούτσια της και την κόβετε σε μεγάλα κομμάτια, τα ίδια με εκείνα της σελινόριζας. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο και το τζίντζερ. Κόβετε στα τέσσερα το υπόλοιπο 1/2 λεμόνι.

3. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίχνετε το μισό σαφράν, το σκόρδο και το τζίντζερ, ανακατεύετε για 2΄ και βάζετε τα κομμάτια του μοσχαριού, τα οποία έχετε αλατοπιπερώσει, για να τσιγαριστούν από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα κομμάτια λεμονιού,το δεντρολίβανο και από πάνω βάζετε τα κομμάτια κολοκύθας και σελινόριζας, ώστε να μαγειρευτούν στον αρωματικό ατμό του μοσχαριού). Αλατοπιπερώνετε ξανά, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο σαφράν και σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι. Αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. Προσέχετε, αν εξατμιστεί το ζουμί, να προσθέσετε λίγο νερό. Λίγο πριν σερβίρετε, ανακατεύετε απαλά, για να μη διαλυθούν τα κομμάτια της κολοκύθας.

facebook twitter