Ανακαλύψτε πρώτες τη νέα τάση στην αντιγήρανση

  Η μόλυνση της ατμόσφαιρας είναι ο σύγχρονος εχθρός της υγείας της επιδερμίδας. Ευτυχώς όμως υπάρχει μεγάλη γκάμα προϊόντων που μπορεί να μας προφυλάξει από την ολοένα και πιο ανησυχητική αυτή εξωτερική απειλή.

  Κείμενο: Της Ροζίνας Κουρή
  <p><strong>Οι συνέπειες στο δέρμα</strong><br /> Τα αιωρούμενα μικροσωματίδια (ΑΣ) είναι εμφανή με γυμνό μάτι πάνω στην επιδερμίδα εάν την παρατηρήσουμε καλά. Συγκεκριμένα επικάθονται στις αύλακες των
  1 / 19

  Στις μέρες μας η ατμοσφαιρική ρύπανση δεν περιορίζεται μόνο στις μεγαλουπόλεις. Αντιθέτως ολοένα και πιο συχνά εμφανίζεται πλέον αυξημένη συγκέντρωση νέφους, δηλαδή ένα παχύ στρώμα καφέ ομίχλης το οποίο αποτελείται από μικρά σωματίδια και ρύπους και σε μικρότερες περιοχές. Η έκθεση της επιδερμίδας σε ένα ανθυγιεινό περιβάλλον είναι λοιπόν αναπόφευκτη. Η θαμπή όψη, ο ερεθισμός και η ακμή είναι τα πιο συχνά σημάδια αυτού του φαινομένου τα οποία οδηγούν με τη σειρά τους στην επιτάχυνση της διαδικασίας της γήρανσης. Το ζήτημα της προστασίας του δέρματος από τις συνέπειες της μόλυνσης του περιβάλλοντος σε περιοχές αστικές και μη απασχολεί όλο και πιο πολύ διάσημα brands καλλυντικών τα οποία ερευνούν και δημιουργούν φόρμουλες ειδικά σχεδιασμένες γι’ αυτόν το σκοπό.

  Φωτό από pinterest.com

   

  facebook twitter