Γιατί όλοι ταξιδεύουν στην Αριζόνα;

  O αέρας που έρχεται από την έρημο της Αριζόνας μάς ψιθυρίζει να απελευθερώσουμε το μυαλό μας από τα περιττά, να ξανασυνδεθούμε με τον εαυτό μας και να ζήσουμε μια ήρεμη ζωή.

  Κείμενο: Φωτεινή Σίμου
  <p>Οι τεχνικές που παίρνουν μαζί τους τα μυαλά της Silicon Valley αλλά και οι απλοί, καθημερινοί άνθρωποι φεύγοντας από την Αριζόνα βασίζονται στα νέα επιστημονικά ευρήματα. Σύμφωνα με αυτά, η συνειδη
  1 / 2

  Μια ανάσα μακριά από την κοσμοπολίτικη Καλιφόρνια, στην ατίθαση Αριζόνα, καταφεύγουν τα μυαλά της Silicon Valley για να ανακαλύψουν όλα όσα έχασαν. Το κυνήγι της τελειότητας και της καινοτομίας στοιχίζει μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες εγκεφαλικές συνάψεις (σημεία ένωσης των νευρικών κυττάρων) που καταστρέφονται λόγω του στρες, με επιπτώσεις στη μνήμη και στη διάθεσή τους. Τη λύση στα παραπάνω προτείνουν οι επιστήμονες στο Canyon Ranch, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα ευεξίας, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της ερήμου (canyonranch.com).

  Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται εκεί περιλαμβάνει διαλογισμό, πεζοπορία στο φαράγγι, διαλειμματική γυμναστική, σεμινάρια διατροφής, συμμετοχή σε δραστηριότητες όπως «πού βρίσκεται η χαρά» (διαδραστικές ασκήσεις για να αντιληφθούμε τι μας γεμίζει) κ.ά. Μέθοδοι όπως αυτές μας συνδέουν με το παρόν, μας χαλαρώνουν, ενισχύουν τη μνήμη και τη συγκέντρωση.

  Φωτο: www.instagram.com/songofstyle/

  facebook twitter Instagram