Δωρεάν εξέταση δέρματος στο νοσοκομείο Γεννηματάς

  Ένα καινοτόμο πρόγραμμα λειτουργεί εδώ και χρόνια στο συγκεκριμένο δημόσιο νοσοκομείο, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για θέματα πρόληψης.

  Φωτογράφιση: Θανάσης Κρίκης
  Δωρεάν εξέταση δέρματος στο νοσοκομείο Γεννηματάς

  Ο δερματολογικός έλεγχος είναι το νεότερο πρόγραμμα πρόληψης που τρέχει στο νοσοκομείο Γεννηματάς, το οποίο συνεχίζεται μέχρι και την Πέμπτη 17 Μαϊου με σκοπό την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Ο έλεγχος γίνεται στο χώρο της Γραμματείας των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων του νοσοκομείου, τις ώρες 10.30-1.30μμ. (στις 17/5 η δράση θα λειτουργήσει αποκλειστικά για τον έλεγχο των δημοτών Βύρωνα).

  Την πρωτοβουλία έχει το γραφείο πρόληψης, το μοναδικό στην Ελλάδα που λειτουργεί σε δημόσιο νοσοκομείο. Επικεφαλής είναι η νοσηλεύτρια Γεωργία Θανασά, ειδική στην Αγωγή και Προαγωγή Υγείας. Όπως αναφέρει η ίδια: «Στόχος μας είναι να αλλάξουμε την άποψη ότι το νοσοκομείο είναι συνδεδεμένο με πόνο, αρρώστιες και θεραπείες και να ανοίξει στην κοινωνία ως φορέας υγείας. Το γραφείο λειτουργεί με προγράμματα και δράσεις εντός ή εκτός νοσοκομείου. Στις εβδομάδες υγείας που οργανώνουμε π.χ. για το μελάνωμα, ενημερώνουμε όσους έρχονται στα εξωτερικά ιατρεία ότι μπορούν να κάνουν προληπτικό δερματολογικό έλεγχο. Όμως στόχος είναι να υποστηριχτούν και χρόνιοι ασθενείς που πρέπει να αλλάξουν τρόπο ζωής για να βελτιώσουν την υγεία τους».

  Μέχρι σήμερα η έρευνα που έκανε το γραφείο σχετικά με την αναγκαιότητα ενός τέτοιου προγράμματος και τα οφέλη στους ασθενείς έδειξε ότι το 99,6% των επισκεπτών θεωρούν χρήσιμο να γίνονται τέτοιες πρωτοβουλίες. Μάλιστα, αρκετοί δεν είχαν ελεγχθεί ποτέ στο πλαίσιο της πρόληψης (π.χ. το 46% των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος ανέφερε ότι ποτέ πριν δεν είχαν υποβληθεί σε κλινική εξέταση σπίλων).

  Πληροφορίες για τα προγράμματα που τρέχουν στο τηλ.: 213 2032628.

  facebook twitter Instagram