
Έχεις πολλά να κερδίσεις από τις πιπεριές. Έχουν λίγες θερμίδες και είναι γεμάτες θρεπτικά συστατικά. Όλες οι ποικιλίες είναι εξαιρετικές πηγές βιταμινών Α και C, καλίου, φολικού οξέος και φυτικών ινών. Επιπλέον, οι καυτερές δίνουν ζωή στο άνοστο φαγητό και το κάνουν πιο απολαυστικό, αναφέρει η διατροφολόγος Kathleen M. Zelman στο WebMD.
Οι πιπεριές υπάρχουν σε όλα τα μεγέθη και χρώματα. Κάποιες είναι καυτερές. Άλλες είναι γλυκές. Μπορείς να τις βρεις φρέσκες, κατεψυγμένες, αποξηραμένες ή σε κονσέρβα.
Έχεις δει σίγουρα τις πιπεριές Φλωρίνης - πράσινες, πορτοκαλί, κίτρινες και κόκκινες - στο σούπερ μάρκετ ή στο μπουφέ μιας σαλάτας. Οι κόκκινες έχουν τη μεγαλύτερη διατροφική αξία, γιατί μένουν περισσότερο καιρό πάνω στο φυτό. Οι πράσινες μαζεύονται νωρίτερα, πριν προλάβουν να γίνουν κίτρινες, πορτοκαλί και μετά κόκκινες. Σε σχέση με τις πράσινες, οι κόκκινες έχουν σχεδόν 11 φορές περισσότερη βήτα-καροτίνη και 2 φορές περισσότερη βιταμίνη C.
Τύποι πιπεριών
Όλες οι πιπεριές ανήκουν στην οικογένεια των καψικοειδών (capsicum). Πρωτοεμφανίστηκαν στη Λατινική Αμερική, πριν από χιλιάδες χρόνια. Μερικά είδη περιλαμβάνουν:
- Capsicum annum: εδώ ανήκουν οι γλυκές πιπεριές και οι χαλαπένιος.
- Capsicum frutescens: εδώ ανήκει η πιπεριά ταμπάσκο.
- Capsicum chinense: περιλαμβάνει τις πολύ καυτερές πιπεριές χαμπανέρο και scotch bonnet.
Διάβασε περισσότερα στο shape.gr