
Οι ραγάδες είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα αισθητικά προβλήματα που μπορεί να εμφανίζονται λόγω παραγόντων όπως οι γρήγορη αλλαγή βάρους, η εγκυμοσύνη και η ανάπτυξη. Ενώ οι ραγάδες είναι ένα φυσικό μέρος της αντίδρασης του δέρματος στο τέντωμα, ορισμένα θρεπτικά συστατικά στη διατροφή βοηθούν στην αποκατάσταση του δέρματος και στην εξασθένιση των ραγάδων.
Ο ρόλος των αντιοξειδωτικών:
Βιταμίνη Ε: Ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από την οξειδωτική βλάβη. Μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων κυττάρων του δέρματος και να συμβάλει σε έναν πιο ομοιόμορφο τόνο του δέρματος, ενδεχομένως μειώνοντας την εμφάνιση των ραγάδων.
Βιταμίνη C: Απαραίτητη για τη σύνθεση κολλαγόνου, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την ελαστικότητα και την επισκευή του δέρματος. Η επαρκής παραγωγή κολλαγόνου μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υφής του δέρματος και μπορεί να ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση των ραγάδων.
Σελήνιο: Λειτουργεί παράλληλα με άλλα αντιοξειδωτικά για να προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος από βλάβες. Παίζει ρόλο στη διατήρηση της υγείας και της εμφάνισης του δέρματος.
Βιταμίνες για την υγεία του δέρματος:
Βιταμίνη Α: Υποστηρίζει την ανανέωση και την αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος. Τα τοπικά ρετινοειδή που προέρχονται από τη βιταμίνη Α χρησιμοποιούνται μερικές φορές για τη βελτίωση της εμφάνισης των ραγάδων, αν και η διατροφική βιταμίνη Α μπορεί να έχει μια πιο λεπτή επίδραση στην υγεία του δέρματος.
Βιταμίνη Κ: Μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση του δέρματος και στη μείωση της εμφάνισης ουλών, συμπεριλαμβανομένων των ραγάδων.
Διάβασε περισσότερα στο shape.gr