Lake Escape: Η αναγέννηση μιας ιστορικής βίλας στη λίμνη Κόμο γίνεται το απόλυτο μάθημα διαχρονικού design

Μια ιστορική βίλα αναδύεται λαμπερή στις όχθες της λίμνης Κόμο. Η Ελβετή interior designer Ina Rinderknecht την ανακαίνισε με προσοχή, τυλίγοντάς τη με έναν αέρα εκλεπτυσμένης πολυτέλειας.

ΓΡΑΦΕΙ: Elle Team
Lake Escape: Η αναγέννηση μιας ιστορικής βίλας στη λίμνη Κόμο γίνεται το απόλυτο μάθημα διαχρονικού design
Πρόσθεσε το elle.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ιστορική βίλα στη λίμνη Κόμο, έργο της interior designer Ina Rinderknecht, αποτελεί ένα εντυπωσιακό παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης στοιχείων από το παρελθόν και το σήμερα.

Τοποθετημένη σε μια προνομιακή τοποθεσία στη δυτική όχθη της λίμνης, αξιοποιεί το φυσικό φως και την αντανάκλαση του νερού, δημιουργώντας μια αίσθηση γαλήνης και κομψότητας.

elle deco villa
H βόρεια πρόσοψη της βίλας, λουσμένη στο μεταβαλλόμενο φως της λίμνης, συνομιλεί με το παρελθόν και το παρόν. Ο κήπος ενσωματώνει μια σύγχρονη παρέμβαση από ατσάλι και γυαλί, μια μεταλλική πέργκολα και μια υπερυψωμένη πισίνα, σχεδιασμένες από την αρχιτέκτονα τοπίων Maria Silvia Giudici Cemak.

Η αποκατάσταση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Fabio Bianchi, δίνοντας έμφαση στη διατήρηση των αυθεντικών στοιχείων και την ένταξη σύγχρονων παρεμβάσεων.

Η Rinderknecht ανέλαβε τον εσωτερικό σχεδιασμό, επιλέγοντας υλικά, έπιπλα και αποχρώσεις που αναδεικνύουν την ιστορική ταυτότητα του χώρου. Οι κήποι, σχεδιασμένοι από την Maria Silvia Giulietti Cemak, συνδυάζουν παραδοσιακή και μοντέρνα αισθητική.

elle deco villa 2
Οι καρέκλες 0414 είναι της Gallotti & Radice, η τραπεζαρία Sculpture Casting Bronze της Henge και ο πολυέλαιος Laurel 07 του brand Rosie Li. Η κονσόλα είναι της Poliform και οι κουρτίνες είναι από ύφασμα Zelo R της Dedar.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα αυθεντικά μωσαϊκά δάπεδα με τις πολύχρωμες ψηφίδες, που ενέπνευσαν τη συνολική χρωματική παλέτα.

Η κουζίνα, με θολωτή οροφή και μαρμάρινη νησίδα, παντρεύει τη  λειτουργικότητα με την πολυτέλεια.

Παράλληλα, οι νέες επιφάνειες μωσαϊκών συνδέονται αρμονικά με τις παλιές, ενώ επαναλαμβανόμενα μοτίβα αντλούν έμπνευση από την ιστορία της βίλας.

elle deco como
Τρεις μπαλκονόπορτες γαλλικού τύπου δεσπόζουν στο σαλόνι με το αυθεντικό μωσαϊκό στο δάπεδο. Οι καναπέδες Alfred είναι της Flexform, οι πολυθρόνες Pipe των Friends & Founders, τα βοηθητικά τραπέζια Sodα είναι σχεδιασμένα από τον Yiannis Ghikas, το τραπέζι Bivio είναι του Stéphane Parmentier για την Giobagnara. Το φωτιστικό οροφής είναι της LedsC4 και οι κουρτίνες από ύφασμα της Dedar.
elle villa como 2
Στον κήπο, οι ξαπλώστρες Paraggi είναι των Ludovica + Roberto Palomba και το τραπέζι Sunset της Paola Navone, όλα από την Exteta.
villa como 3
Το φωτιστικό οροφής είναι το Random 28.28 της Bocci και τα έπιπλα είναι σχεδιασμένα από την Ina Rinderknecht και κατασκευασμένα από βαμμένο ξύλο της Schotten & Hansen. Η νησίδα της κουζίνας είναι επενδυμένη με μάρμαρο Calacatta Arni.

Στο επίπεδο του νερού, ένας παλιός χώρος ελλιμενισμού μετατράπηκε σε spa με εσωτερική πισίνα και χαμάμ, επενδυμένα με φυσική πέτρα, δημιουργώντας ένα καταφύγιο χαλάρωσης.

Το έργο αναδεικνύει έναν διαχρονικό διάλογο μεταξύ φύσης, ιστορίας και σύγχρονης πολυτέλειας.

elle villa como 6
Το τραπέζι Il Colonnato είναι της Kettal, οι καρέκλες Loop του Vincent Sheppard και τα βάζα Bambola της εταιρείας Guaxs.
villa como 7
Στο υπνοδωμάτιο, το κρεβάτι Oltre είναι της Flexform, οι κουρτίνες από ύφασμα Pazl/Rose Thé της Dedar, η πολυθρόνα από τη Tearoom Collection της Menu, το φωτιστικό δαπέδου Ravello της Astro Lighting και το φωτιστικό οροφής C2 Anelli της Viabizzuno.

Η Ina Rinderknecht, με προσοχή στη λεπτομέρεια και σεβασμό στον χαρακτήρα του κτιρίου, δημιούργησε μια κατοικία όπου το παρελθόν αφηγείται την ιστορία του και το παρόν προσφέρει μια εμπειρία πολυτελούς διαβίωσης στις όχθες της διάσημης λίμνης.

villa como 8
Το έπιπλο του νιπτήρα είναι custom made από την Ina Rinderknecht. O καθρέφτης είναι της Gallotti & Radice, τα φωτιστικά του Marc Wood και η μπανιέρα της Benedini Associati για την Agape.
villa como 9
Σε ένα παλιό σημείο ελλιμενισμού με τις παλιές πέτρινες καμάρες, σήμερα συναντάμε μια εσωτερική πισίνα και ένα χαμάμ επενδυμένα με πράσινο χαλαζίτη και δάπεδο από ξύλο τικ. Οι ξαπλώστρες και τα βοηθητικά τραπεζάκια είναι από τη σειρά Sunset της εταιρείας Exteta.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ RETO GUTLI & AGI SIMOES

INTERIOR ARCHITECTURE AG INA RINDERKNECHT ina-rinderknecht.ch

ΚΕΙΜΕΝΟ ΛΟΥ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε Επίσης