Dior SS27: Η νέα συλλογή του οίκου βρίσκει την ομορφιά στις ατέλειες της φύσης

Η τελευταία συλλογή του σχεδιαστή για τον οίκο είναι η πιο ανάλαφρη και εκφραστική του μέχρι σήμερα.

Dior SS27: Η νέα συλλογή του οίκου βρίσκει την ομορφιά στις ατέλειες της φύσης Launchmetrics / spotlight
Πρόσθεσε το elle.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κάθε πρόσκληση για το τελευταίο show του Jonathan Anderson για τον Dior συνοδευόταν από δύο καρύδια. Όχι για να τα φάει κανείς, αλλά ως αναφορά στο wénwán, την κινεζική παράδοση σύμφωνα με την οποία τα κυλούν μέσα στην παλάμη μέχρι η επιφάνειά τους να αποκτήσει μια φυσική πατίνα. Για την άνοιξη/καλοκαίρι 2027, ο Anderson μετέφερε αυτή την απτική προσέγγιση σε ρευστή ραπτική, εφέ ακουαρέλας και χειροποίητες λεπτομέρειες.

Dior
Launchmetrics / spotlight

Dior
Launchmetrics / spotlight

Παρουσιασμένη σήμερα το απόγευμα στο Jardin des Tuileries στο Παρίσι, η συλλογή διαμορφώθηκε από τον συνδυασμό συμμετρίας και ακανόνιστων στοιχείων που χαρακτηρίζει τη φύση. Το New Look του Dior, με τις ακριβείς αναλογίες του, παραπέμπει στο πρώτο. Ο Anderson, όμως, χαλάρωσε τις γνώριμες γραμμές του, επιτρέποντας στα ρούχα να δείχνουν ανάλαφρα και γεμάτα κίνηση.

Dior
Launchmetrics / spotlight

Η συλλογή απέδειξε πως πρόκειται για την πιο ανάλαφρη και ολοκληρωμένη δουλειά του σχεδιαστή μέχρι σήμερα, τόσο ως προς τα υλικά και τις τεχνικές όσο και ως προς τις σιλουέτες. Όπως η πατίνα στο wénwán, το όραμά του για τον Dior αποκτά χαρακτήρα με τον χρόνο.

Τα σακάκια των κοστουμιών παρουσιάστηκαν από ημιδιάφανο σιφόν και αέρινες εφαρμογές με λουλούδια. Οι φούστες ήταν εξαιρετικά λεπτές, με δυναμικές πιέτες και ένθετα από δαντέλα Chantilly. Ορισμένες συνδυάζονταν με υποκείμενες δομές που τους έδιναν μια ρευστή βάση, μια τεχνική που εμφανίστηκε τόσο σε ρομαντικά βραδινά φορέματα όσο και στα τελειώματα peplum-style tops.

Υπήρχαν αναφορές τόσο στη μέχρι σήμερα πορεία του Anderson στον Dior όσο και σε εκείνη του ιδρυτή του οίκου. Μεταλλικά ανάγλυφα παντελόνια και ρευστά double-breasted σακάκια παρέπεμπαν σε κομμάτια από την τελευταία ανδρική συλλογή του Anderson για τον οίκο, καθώς εκείνος εξέλιξε τις απλές χαμηλές μέσες και τα λουλουδάτα σχήματα των προηγούμενων σεζόν. (Καμφοριές, που πρόκειται να ξαναφυτευτούν στους κήπους του Tuileries, πλαισίωναν την πασαρέλα.)

Και ο Christian Dior ήταν γοητευμένος από τη φύση: η πρώτη του συλλογή το 1947 παρουσίασε τη γραμμή "Corolle", με φούστες που άνοιγαν σαν πέταλα λουλουδιών. Αυτός ο ρομαντισμός παρέμενε παρών, αλλά μέσα από σιλουέτες πιο ανάλαφρες και λιγότερο συμμετρικές.

Dior
Launchmetrics / spotlight

Dior
Launchmetrics / spotlight

Ο Dior του Anderson απέκτησε εδώ πιο ξεκάθαρη μορφή: ρομαντικός, χαλαρός και συντονισμένος με τον τρόπο που ντύνονται οι γυναίκες σήμερα. Αφιέρωσε το show στην αείμνηστη Mathilde Favier, επί χρόνια διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του οίκου και αγαπητή παρουσία στο brand. Το ένστικτό της να συνδυάζει την κομψότητα με το παιχνίδι ήταν αισθητό στα ρούχα, από απαλά σακάκια πάνω από σιφόν φούστες μέχρι φορέματα με φιόγκους, με βολάν σαν γαρύφαλλα.

Dior
Launchmetrics / spotlight

Dior
Launchmetrics / spotlight

Πηγή: ELLE.com

Διαβάστε Επίσης