5 κορυφαίοι οίκοι αποχωρούν από την έκθεση ωρολογοποιίας Baselworld της Βασιλείας

Rolex, Chanel, Patek Philippe, Chopard και Tudor ενώνονται για την δημιουργία ενός νέου θεσμού στη Γενεύη, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Υψηλής Ωρολογοποιίας.

5 κορυφαίοι οίκοι αποχωρούν από την έκθεση ωρολογοποιίας Baselworld της Βασιλείας
5 κορυφαίοι οίκοι αποχωρούν από την έκθεση ωρολογοποιίας Baselworld της Βασιλείας - εικόνα 1

Μεγάλη δυσαρέσκεια έχει προκληθεί στον κόσμο της ωρολογοποιίας από την πλευρά της διοίκησης της έκθεσης Baselworld που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Βασιλεία της Ελβετίας. Οι αντιδράσεις προέκυψαν μετά την αναβολή της έκθεσης για τον Ιανουάριο του 2021-γεγονός που προβλημάτισε τους συμμετέχοντες-αλλά και την αδυναμία των διοργανωτών να ανταποκριθούν στις ανάγκες και τις προσδοκίες των κορυφαίων οίκων ωρολογοποιίας. Αυτό οδήγησε πέντε κορυφαία ονόματα του χώρου να ανακοινώσουν την αποχώρησή τους από το θεσμό. Συγκεκριμένα, οι οίκοι Rolex, Chanel, Patek Philippe, Tudor και Chopard ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον σχηματισμό μιας νέας έκθεσης στη Γενεύη, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Υψηλής Ωρολογοποιίας, η οποία και θα συνδέεται με την Watches & Wonders και θα πραγματοποιηθεί στο Palexpo. Στόχος είναι να διαμορφωθεί μια πλατφόρμα ικανή να ανταποκριθεί στις μελλοντικές προκλήσεις της βιομηχανίας ωρολογοποιίας, εστιάζοντας στη εξειδίκευση και την καινοτομία.

Η έκθεση προβλέπεται να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2021, ενώ νέα brands μπορούν να προστεθούν στη λίστα. Θα απευθύνεται σε εμπόρους, δημοσιογράφους και VIP πελάτες.