Ολίνα: "Οι φίλες μας είναι η κυψέλη των διεκδικήσεών μας"

Η Ολίνα τραγουδάει σαν να προσεύχεται για τις φίλες της, για τις φίλες μας. Για όλες μας. Και το κάνει γλυκά και ορμητικά.

Ολίνα: "Οι φίλες μας είναι η κυψέλη των διεκδικήσεών μας" PHOTO:PANOS ASTOR KOFFAS

"Ως δημιουργός διεκδικώ κάτι πολύ προσωπικό: τη δικαίωσή μου. Εκείνη που στην πραγματικότητα δεν ήρθε ποτέ μέσα από καταστάσεις και εμπειρίες που με στιγμάτισαν. Έτσι, εγώ τις κάνω στιχάκια και τραγούδια, ξορκίζω το κακό, το διασκεδάζω με χιούμορ και παιδικότητα. Κάτι ακόμα που διεκδικώ είναι ο χώρος. Χώρος στις playlist, στις μουσικές σκηνές, στα μυαλά, στα αυτοκίνητα, στα ακουστικά. Με τι διεκδικώ; Με τη φωνή μου, αλλά χωρίς να τραγουδάω. Το κάνω κάποιες φορές φωνάζοντας, αλλά κυρίως προσπαθώντας με την κουβέντα να διεκδικήσω την κατανόηση γι' αυτά που για εμένα είναι αυτονόητα. Αυτό που θεωρώ σημαντικό να απαιτήσουμε συλλογικά τη δεδομένη στιγμή είναι η ελευθερία της επιλογής, κάτι που θα έπρεπε επίσης να είναι αυτονόητο.

Οι φίλες μας είναι η κυψέλη των διεκδικήσεών μας. Μέσα σε αυτό το ζεστό περιβάλλον, σαν άλλες μέλισσες, στηρίζουμε η μία την άλλη, δημιουργούμε δίκτυα αλληλεγγύης, εξέλιξης και δημιουργίας, αντιστεκόμαστε στις αδικίες, αλληλοϋποστηριζόμαστε και δίνουμε δύναμη και θάρρος η μία στην άλλη. Οι φίλες μας είναι οι εκμυστηρεύσεις μας, οι χοροί μας, οι χαρές και τα δράματά μας. Όταν κάποιος πάει να μας πειράξει, εκείνες μπαίνουν μπροστά. Δεν θα φοβηθούν όμως να μας πουν πού κάνουμε κι εμείς λάθος, πάντα με αγάπη και σεβασμό. Γι’ αυτό τους έγραψα ένα τραγούδι για να τους υπενθυμίζω πόσο σημαντικές μού είναι.

Κάποιες φίλες μου σήμερα μαθαίνουν να είναι μαμάδες, με έντονο το βάρος της ευθύνης, αλλά και με μια απέραντη γλύκα που κάνει τα πρόσωπά τους να λάμπουν. Κάποιες, παράλληλα ή ανεξάρτητα, δουλεύουν σκληρά για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, αποφασισμένες, αν και κουρασμένες. Άλλες αφιερώνονται στα ζώα και στη φύση, στις κοινωνικές διεκδικήσεις, στην τέχνη, στο όραμα ενός καλύτερου κόσμου και άλλες τώρα ανακαλύπτουν τον εαυτό τους, παθιάζονται, ερωτεύονται, πέφτουν σε λάθη για πρώτη φορά. Μερικές παλεύουν με το σκοτάδι και άλλες βγαίνουν από αυτό. Οι περισσότερες έμαθαν να ζητούν βοήθεια, και όλα τώρα είναι καλύτερα. Όλα τα συζητάμε και όλα τα ακούμε με προσοχή στις συναντήσεις μας. Θα ήθελα όλες να βρουν τον δρόμο τους και να ξέρουν ότι σε αυτόν θα περπατάμε χέρι χέρι".

Αναζητήστε ψηφιακά το τραγούδι Οι Φίλες μου.