
Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, έχει ήδη ανάψει τις φωτιές του! Από 18 Σεπτεμβρίου έως και 15 Οκτωβρίου, οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς περιμένουν σε περισσότερα από 100 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες ανά την επικράτεια, που ανοίγουν τη σάλα τους για μια μεγάλη γευστική γιορτή: μια γαστρονομική εξτραβακγκάντσα που μας ταξιδεύει απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με πρωταγωνιστές τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή/και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Ειδικά μενού σε ακόμη πιο ειδικές τιμές μας περιμένουν στα καλύτερα τραπέζια τις Ελλάδας, και σπουδαία γαστρονομικά δώρα να ψάχνουν τυχερούς αποδέκτες στο τέλος αυτού του μεγάλου χάπενινγκ.
Αν όμως θέλετε να συνδυάσετε κορυφαία γαστρονομία, με ρομαντική ατμόσφαιρα και μοναδική θέα, ιδού μερικές με τα καλύτερα rooftop εστιατόρια της Αθήνας, κομπλέ με τα μενού τους.
*Δείτε όλα τα εστιατόρια που συμμετέχουν και κλείστε το τραπέζι σας απ' ευθείας από την ιστοσελίδα του θεσμού, για να συμμετάσχετε στην κλήρωση για σπουδαία γαστρονομικά δώρα!
GB Roof / 1 Χρυσός Σκούφος

Ένα από τα ωραιότερα σαλόνια της Αθήνας, με κλασική πολυτέλεια, αριστοκρατική ατμόσφαιρα και μια ονειρική θέα της Ακρόπολης να σαγηνεύουν το μάτι, το εμβληματικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία αποτελεί ένα από τα ωραιότερα σαλόνια της Αθήνας. Ανάλογο του χώρου είναι το μενού, με φίνα πιάτα μοντέρνας κουζίνας και χρήση εκλεκτών υλικών από τον ταλαντούχο chef Νίκο Λιόκα, υπό την εποπτεία του βραβευμένου executive chef Αστέριου Κουστούδη. Εκτενής και πολύ ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών, με τον διακεκριμένο sommelier Βαγγέλη Ψωφίδη να προτείνει εύστοχες και ιδιαίτερες αρμονίες και σέρβις εξαιρετικό, ανάλογο του χώρου.
Μενού - €90
Σαλάτα με γλυκά φασολάκια και αμπελοφάσουλα, κεφαλογραβιέρα, βινεγκρέτ από φιστίκι Αιγίνης Π.Ο.Π. και σύκο στα κάρβουνα • Καλκάνι στη σχάρα, κολοκυθοανθοί γεμιστοί με όστρακα, πουρές κολοκυθιού και σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης με σχοινόπρασο • Αρνί καρέ στα κάρβουνα, λουκάνικο με μαντζουράνα, τσαλαφούτι, ελιές Καλαμών Π.Ο.Π. και σάλτσα romesco • Λεπτή βάφλα, κρέμα καρύδας, τζελ Malibu, εξωτική μαρμελάδα και σορμπέ μάνγκο με τσιπς καρύδας
Sense / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

H Ακρόπολη σε απόσταση αναπνοής, με την πανοραμική θέα της πόλης που εκτείνεται μέχρι τον Λυκαβηττό. Η ελληνικότητα του κάδρου μεταφέρεται και στη μοντέρνα κουζίνα του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου σε ένα μενού εμπνευσμένο από τα Ελευσίνια Μυστήρια, με κλασικές συνταγές μεταφρασμένες σε πιάτα ευρηματικά, σύγχρονης τεχνικής κι εντυπωσιακής εμφάνισης. Η φιλική και με γνώση εξυπηρέτηση δίνει πόντους στη συνολική εμπειρία.
Μενού - €88
Τομάτα, δυόσμος, φέτα Π.Ο.Π. Καλαβρύτων • Πιπεριά Φλωρίνης, γκερεμέζι, αλμυρή βάφλα • Χαρούπι, ανθότυρο αμφιλοχίας, ροδάκινο • Εικονική τομάτα, σκουμπρί, κεράσι, αμύγδαλο, γαλάκτωμα από καπνιστά μύδια • Μανιτάρι, λαχανίδα, μαύρο σκόρδο, σπετσιερικό, ελαιόλαδο ποικιλίας Μάκρης • Βενετσιάνικο παστίτσιο, φραγκόκοτα, μπουκατίνι, Σαν Μιχάλη Π.Ο.Π. Σύρου, σουτζούκι Δράμας • Άρτος² με τραχανά και βούτυρο από στάκα • Πατάτα κονφί ή Ψάρι ημέρας, γλάσο τομάτας, πουρέ από τσαουλιά, αμπελοφάσουλα με λάδι βασιλικού, ζωμός τομάτας με σκόρδο και κρεμμύδι, E.V.O.O. ποικιλίας Μεγαρίτικης, γλάσο τομάτας • Μοσχάρι με χόρτα, σάλτσα χλωροφύλλης με βολάκι Άνδρου, κέτσαπ από κορινθιακή σταφίδα & δαμάσκηνο, σταμναγκάθι, φιστίκι Αιγίνης • Αγγούρι, λεμόνι, σέλερι • Φράουλα, βασιλικός, κεφίρ, ιβίσκος, φυσικός αφρώδης Γουμένισσας • Mignardises