
Ξέρουμε καλά ότι το κολλαγόνο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της νεανικής όψης στην επιδερμίδα μας. Ωστόσο, αυτό που γνωρίζουμε επίσης είναι ότι με το πέρασμα των ετών τα ποσοστά που παράγει φυσικά ο οργανισμός μας μειώνονται ( 1% κάθε χρόνο από την ηλικία των 25 και μετά) και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι σημαντικό να προβούμε σε ενέργειες που στοχεύουν στην ενίσχυσή του. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Πέρα από την τοπική εφαρμογή δραστικών skincare προϊόντων και τις έξυπνες κινήσεις, όπως το face massage, μια σημαντική κίνηση που μπορεί να κάνει τη διαφορά, είναι η κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, τα οποία συμβάλουν στην καταπολέμηση της κυτταρικής γήρανσης, αποτελώντας πραγματικούς σύμμαχους ομορφιάς. Κάπως έτσι, λοιπόν, τα κόκκινα φρούτα με πρώτα και καλύτερα τα κεράσια, είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου.
Πλούσια σε αντιοξειδωτικά (ειδικά ανθοκυανίνες που του δίνουν το όμορφο κόκκινο χρώμα του), τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες, έναν από τους κύριους παράγοντες που οδηγούν στη γήρανση του δέρματος. Παράλληλα η θαυματουργή τους δράση δεν σταματά εδώ. Τα κεράσια προστατεύουν το δέρμα από εξωτερικές επιθέσεις, μειώνουν τα σημάδια γήρανσης και προσφέρουν extra λάμψη στην επιδερμίδα μας. Συγκεκριμένα, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C διεγείρουν φυσικά την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο, όπως προαναφέραμε, είναι απαραίτητο για την ελαστικότητα και τη σφριγηλή όψη της επιδερμίδας μας. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι καθώς τα κεράσια έχουν αποτοξινωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, είναι ιδανικά για δέρμα με τάση για ατέλειες.