Υγιεινή διατροφή: Το φυσικό αντιοξειδωτικό που καθυστερεί τα γκρίζα μαλλιά

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ένα φυσικό συστατικό αποτρέπει το γκριζάρισμα. Σε ποιες τροφές βρίσκεται;

ΓΡΑΦΕΙ: ELLE
Υγιεινή διατροφή: Το φυσικό αντιοξειδωτικό που καθυστερεί τα γκρίζα μαλλιά Paolo Blocco/WireImage/ Getty Images / Ideal Image

Αν τα γκρίζα μαλλιά σού φαίνεται ένα αναπόφευκτο σενάριο όσο μεγαλώνεις, ίσως να πρέπει να το ξανασκεφτείς. Νέα επιστημονική έρευνα από το Πανεπιστήμιο Nagoya στην Ιαπωνία αποκαλύπτει μια φυσική λύση για την αποτροπή του γκριζαρίσματος, η οποία ίσως να ανατρέπει τα δεδομένα γύρω από τη διαδικασία της γήρανσης των μαλλιών.

Το μυστικό κρύβεται σε ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται λουτεολίνη. Ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Masashi Kato και τον Dr. Takumi Kagawa, ανακάλυψαν ότι η λουτεολίνη μπορεί να συμβάλει στην αποφυγή του γκριζαρίσματος των μαλλιών, προσφέροντας μια εντελώς φυσική προσέγγιση για την καταπολέμηση της γήρανσης των τριχών.

Διάβασε στο shape.gr σε ποιες τροφές βρίσκεται η λουτεολίνη