
Το ψυγείο είναι εξαιρετικό μέρος για να αποθηκεύεις τα περισσότερα από τα φρούτα και λαχανικά σου, αλλά κάποια φρούτα "υποφέρουν" όταν τα βάζεις εκεί. Υπάρχουν φρούτα που δεν πρέπει καθόλου να μπαίνουν στο ψυγείο. Αυτά ανήκουν στην κατηγορία των κλιμακτηριακών φρούτων, δηλαδή φρούτων που συνεχίζουν να ωριμάζουν μετά τη συγκομιδή.
Αν τα βάλεις στο ψυγείο, όχι μόνο θα σταματήσεις τη διαδικασία ωρίμανσης, αλλά μπορείς να αλλοιώσεις την υφή, τη γεύση και την εμφάνισή τους -με αποτέλεσμα ένα φρούτο καθόλου απολαυστικό για να το φας ωμό (αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαρμελάδες ή smoothies), τονίζει η σεφ Gen La Rocca και η διατροφολόγος Taylor McClelland Newman.
Πριν πετάξεις ένα φρούτο στον κάδο, άφησέ το στον πάγκο της κουζίνας σου να ωριμάσει και απόλαυσέ το σε θερμοκρασία δωματίου, αναφέρουν στο realsimple.com.
Τα 7 φρούτα δεν πρέπει να βάζεις στο ψυγείο
1. Μπανάνες
Υπάρχει λόγος που υπάρχουν ειδικές κρεμάστρες για μπανάνες στον πάγκο—δεν πρέπει να τις βάζεις στο ψυγείο!
"Το ψύχος σταματά απότομα τη διαδικασία ωρίμανσης της μπανάνας", λέει η σεφ Gen La Rocca. "Η υφή γίνεται λαστιχωτή και η γεύση χάνει τη ζωντάνια της. Είναι καλύτερο να τις κρατάς στον πάγκο ώστε να αναπτύξουν τη φυσική τους γλυκύτητα."
2. Ροδάκινα
"Ροδάκινα, δαμάσκηνα και νεκταρίνια πρέπει να ωριμάσουν πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου για να φτάσουν στο ζουμερό και αρωματικό τους αποκορύφωμα", λέει η La Rocca.
"Αν τα βάλεις στο ψυγείο πολύ νωρίς, θα είναι άγευστα. Άφησέ τα να μαλακώσουν στον πάγκο πριν τα καταναλώσεις ή να τα προσθέσεις σε γλυκά."
Διάβασε περισσότερα στο shape.gr