Τι είναι το Konjac, η τροφή με ελάχιστες θερμίδες που φέρνει επανάσταση στην υγιεινή διατροφή;

Το Konjac περιέχει λιγότερες από 9 θερμίδες ανά μερίδα!

Τι είναι το Konjac, η τροφή με ελάχιστες θερμίδες που φέρνει επανάσταση στην υγιεινή διατροφή; Istock

Yπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που στην προσπάθειά τους να χάσουν βάρος, δεν καταφεύγουν σε ακραίες δίαιτες ή γρήγορες λύσεις. Προτιμούν να υιοθετούν υγιειές συνήθειες ώστε να φροντίζουν την υγεία τους μακροπρόθεσμα. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ανακαλύπτουμε συγκεκριμένες τροφές που μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτή τη διαδικασία. Μία από αυτές τις τροφές είναι το konjac, ένα εξωτικό συστατικό που περιέχει λιγότερες από εννέα θερμίδες ανά μερίδα και σχεδόν καθόλου υδατάνθρακες ή λιπαρά. Αυτό το φυσικό συστατικό είναι μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να μειώσουν τις θερμίδες και να διασφαλίσουν τη συνέπεια μεταξύ της προπόνησής τους, της διατροφής και του τρόπου ζωής τους.

Τι είναι το konjac

Με καταγωγή από τη Νοτιοανατολική Ασία, το konjac είναι γνωστό στην Κίνα και την Ιαπωνία για πάνω από 2.000 χρόνια. Το μυστικό βρίσκεται στις διαλυτές φυτικές ίνες του, γνωστές ως γλυκομαννάνη, οι οποίες, όταν φτάσουν στο πεπτικό σύστημα, σχηματίζουν ένα παχύρρευστο τζελ παρόμοιο με αυτό της chia.

Αυτό προκαλεί αίσθημα κορεσμού και συμβάλλει στη βελτίωση της πέψης, ρυθμίζει την εντερική διέλευση και βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και στη μείωση της χοληστερόλης.

Το Konjac μπορεί να αποτελέσει το τέλειο υποκατάστατο των ζυμαρικών, του ρυζιού, ακόμη και του αλευριού.  Απορροφά έως και 50 φορές το βάρος του σε νερό, οπότε γίνεται ένα συστατικό που αυξάνει τον όγκο του πιάτου σου χωρίς να προσθέτει κενές θερμίδες. Το αποτέλεσμα είναι ελαφριά, νόστιμα και χορταστικά γεύματα που "προάγουν την μεταβολική ισορροπία και τη συνολική ευεξία όσων το καταναλώνουν", εξηγεί η Elena Pareja, διευθύντρια του Τμήματος Διατροφής στο Metropolitan.

Διαβάστε Επίσης