Τα 9 ροφήματα που διώχνουν το φούσκωμα - Ιδανικά για μετά το καλοκαίρι

Τα καλύτερα ροφήματα που δίνουν ένα έντονο προβιοτικό boost, μειώνουν το φούσκωμα και βοηθούν να αισθανθείς ελαφριά μετά τις καλοκαιρινές διατροφικές ατασθαλίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ELLE
Τα 9 ροφήματα που διώχνουν το φούσκωμα - Ιδανικά για μετά το καλοκαίρι iStock

Μετά το καλοκαίρι, το σώμα σου κουβαλάει τις γεύσεις των διακοπών, αλλά και το παραπανίσιο φούσκωμα που σε κάνει να νιώθεις βαριά και κουρασμένη. Η λύση για να επαναφέρεις την ευεξία σου μπορεί να μην κρύβεται μόνο στο τι τρως, αλλά και στο τι πίνεις. Όπως εξηγεί η διατροφολόγος Toby Amidor, MS, RDN στο Health, "η καλή υγεία του εντέρου εξαρτάται από τα καλά βακτήρια και τα βιοενεργά συστατικά που προσλαμβάνεις", πολλά από τα οποία βρίσκονται σε καθημερινά ροφήματα.

Αν στόχος σου είναι να νιώσεις και πάλι ανάλαφρη και γεμάτη ενέργεια, ας ανακαλύψουμε 9 ροφήματα που κάνουν θαύματα για το έντερο, μειώνουν το φούσκωμα και επαναφέρουν την ισορροπία της πέψης σου μετά τις καλοκαιρινές ατασθαλίες.

1. Kefir 

Το κέφιρ είναι ένα ζυμωμένο γαλακτοκομικό ρόφημα που περιέχει βιοενεργά πεπτίδια, οργανικά οξέα και την ειδική ουσία κεφιράνη, η οποία συμβάλλει στην καταπολέμηση των κακών μικροβίων. Όπως τονίζει η Toby Amidor, "η ζύμωση δημιουργεί συστατικά που βοηθούν όχι μόνο το έντερο, αλλά και άλλες περιοχές του σώματος". Αν θες ένα έντονο προβιοτικό boost, το κέφιρ είναι ιδανικό.

2. Kombucha 

Η kombucha είναι ζυμωμένο τσάι σαν ανθρακούχο, γεμάτο προβιοτικά και αντιοξειδωτικά. Σύμφωνα με την Amy Goldsmith, RDN, LDN, "η ζύμωση δημιουργεί λιπαρά οξέα που μειώνουν τη φλεγμονή και παράγουν βιταμίνες Β και ένζυμα, υπεύθυνα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού". Προτίμησε εκδόσεις με χαμηλή ζάχαρη για μέγιστο όφελος.

3. Χυμός παντζαριού

Πλούσιος σε νιτρικά, φυτικές ίνες και πολυφαινόλες, ο χυμός παντζαριού ενισχύει τη ροή του αίματος στο πεπτικό σύστημα και μειώνει τη δυσκοιλιότητα. Η Maria Lucey, RDN, επισημαίνει ότι "υποστηρίζει την πέψη, ανακουφίζει από βραδύτητα εντέρου και μειώνει φλεγμονές". Αν δεν σου αρέσει η γεύση, ανακάτεψέ τον με χυμό πορτοκαλιού ή μήλου.

4. Jun 

Το Jun παρασκευάζεται από πράσινο τσάι και μέλι και είναι πιο ήπιο στην πέψη από την κομπούχα. Όπως λέει η Sammy Peterson, RD, "τα προβιοτικά του βοηθούν στην αναζωογόνηση των καλών βακτηρίων, ενώ τα αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού μειώνουν φλεγμονές και υποστηρίζουν την ορμονική ισορροπία των γυναικών".

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr