Δεν έχεις δοκιμάσει πιο νόστιμο κοτόπουλο και αυτό που σου λέμε έιναι εγγυημένο

Ο συνδυασμός με κρέμα γλυκοπατάτας είναι που κάνει τη διαφορά. Τι λες, θα δοκιμάσεις αυτό το πιάτο;

ΓΡΑΦΕΙ: Elle Team
Δεν έχεις δοκιμάσει πιο νόστιμο κοτόπουλο και αυτό που σου λέμε έιναι εγγυημένο

Κοτόπουλο με κρέμα γλυκοπατάτας

Για 2 άτομα

Προετοιμασία: 15’

Μαγείρεμα: 20’

Υλικά

Για το κοτόπουλο με κρέμα γλυκοπατάτας

500 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλο

1 μεγάλη γλυκοπατάτα

2 κρεμμύδια

1 σκελίδα σκόρδο

100 ml κρέμα καρύδας

100 ml κρέμα κάσιους (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)

3-4 κλωναράκια θυμάρι

1 κ.σ. καρυδέλαιο, βούτυρο ή άλλο λάδι μαγειρικής

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο με την κρέμα γλυκοπατάτας

1. Ξεφλουδίζετε τη γλυκοπατάτα και τα κρεμμύδια, τα κόβετε σε κυβάκια και τα τηγανίζετε στο καρυδέλαιο μαζί με το σκόρδο. Προσθέτετε τις κρέμες καρύδας και κάσιους, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

2. Αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 10’ μέχρι το μείγμα να πήξει, σβήνετε τη φωτιά και περνάτε τη σος με το μπίμερ για να ομογενοποιηθεί ή πολτοποιείτε τα λαχανικά με ένα κουτάλι, αν θέλετε η μείνουν μερικά κομματάκια.

3. Κόβετε το κοτόπουλο σε κυβάκια ή λωρίδες. Το σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο ή βούτυρο μέχρι να ροδίσει.

4. Το μεταφέρετε στην κατσαρόλα με την κρέμα γλυκοπατάτας και ζεσταίνετε το μείγμα για 5’. 5. Σερβίρετε το κοτόπουλο με την κρέμα, το κουνουπίδι και μερικά κλωναράκια θυμάρι.