
και συνδέεται, σύμφωνα με ένα πολύ μεγάλο αριθμό ερευνών, με αυξημένες πιθανότητες για παχυσαρκία και προβλήματα υγείας. Έρευνα που έγινε το 2012 και δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Global Public Health έδειξε ότι οι πληθυσμοί που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες από σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης (που χρησιμοποιείται ευρέως σε εκατοντάδες προϊόντα ως πρόσθετο σάκχαρο) έχουν 20% περισσότερες κρούσματα διαβήτη τύπου ΙΙ, σε σχέση με τους λαούς που καταναλώνουν τις μικρότερες ποσότητες. Το πρόβλημα είναι ότι η ζάχαρη είναι, καθώς φαίνεται, εθιστική και η κατανάλωσή της σε κάνει να ζητάς όλο και περισσότερη. Έρευνα που έγινε πρόσφατα σε ποντίκια έδειξε ότι οι περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την ικανοποίηση κινητοποιούνταν πιο έντονα όταν κατανάλωσαν ζάχαρη παρά κοκαΐνη! Βέβαια, το να σου αρέσουν τα γλυκά ή να λαχταράς πού και πού ένα κομμάτι σοκολάτα δεν σημαίνει ότι έχεις πάθει εθισμό.