
Η κολοκυθόσουπα και το φθινόπωρο είναι match made in heaven. Είναι υγιεινή, εξαιρετικά κρεμώδης και μας κρατά ζεστούς. Έχε στο νου σου πως κάποια είδη κολοκύθας θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο από τα άλλα για να μαγειρευτούν, οπότε φρόντισε να συνεχίσεις το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει τελείως η κολοκύθα για την πιο βελουτέ υφή σούπας. Για πιο πλούσιο αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε κρέμα γαλάκτος, αν αλλά θέλεις να παραλείψεις το γαλακτομικό μπορείς να το αντικαταστήσεις με γάλα καρύδας. Επίσης, αν θέλεις να την κάνεις vegetarian μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζωμό λαχανικών αντί για ζωμό κοτόπουλου.
Αν περισέψει μπορεί να αποθηκευτεί σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο έως και 5 ημέρες ή στην κατάψυξη έως και 2 μήνες.
Μερίδες:Υλικά
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 κιλά κολοκύθα
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
Αλάτι kosher
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, συν έξτρα για γαρνίρισμα