Cottage cheese: Πότε το δημοφιλές τυρί μπορεί να γίνει "παγίδα" για την υγεία σου

Σε ποιες περιπτώσεις το τυρί cottage χρειάζεται λίγη προσοχή - Αυτά τα μικρά κόλπα το κάνουν πιο υγιεινό.

ΓΡΑΦΕΙ: ELLE
Cottage cheese: Πότε το δημοφιλές τυρί μπορεί να γίνει "παγίδα" για την υγεία σου pexels

Το cottage cheese έχει γίνει must στις σύγχρονες διατροφές, χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και τη δυνατότητα να συνδυάζεται με γλυκά ή αλμυρά πιάτα. Ωστόσο, αν έχεις υψηλή αρτηριακή πίεση, αξίζει να προσέξεις πώς και πόσο το καταναλώνεις. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), σχεδόν το 50% των ενηλίκων έχει υπέρταση, αλλά μόνο το 25% διαχειρίζεται σωστά την κατάστασή του με τρόπο ζωής, φάρμακα ή συνδυασμό τους.

Η διατροφολόγος Sarah Koszyk εξηγεί στο Eating Well ότι το cottage cheese είναι "ένα υψηλής αξίας τρόφιμο πρωτεΐνης από την ομάδα των γαλακτοκομικών που περιέχει ασβέστιο, κάλιο και βιταμίνες Β". Τα δύο πρώτα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στη ρύθμιση των υγρών του σώματος, ενώ οι βιταμίνες Β (όπως φολικό, B6 και B12) συμμετέχουν στη διάσπαση της ομοκυστεΐνης, ενός αμινοξέος που συνδέεται με την υπέρταση, όπως αναφέρει μελέτη του 2023 στο Nutrition Research.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr