Ψητές πατάτες με μπέικον: Λιώνουν στο στόμα

Χρειάζονται ελάχιστη προετοιμασία και γίνονται με πολύ λίγα υλικά. Δοκίμασε σίγουρα αυτό το πιάτο!

Ψητές πατάτες με μπέικον: Λιώνουν στο στόμα
Προετοιμασία: 10'
Μαγείρεμα: 1 ώρα

Υλικά για 6 άτομα:

12 πατάτες

12 φέτες μπέικον

λίγα κλωναράκια θυμάρι

ελαιόλαδο

βούτυρο

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε για 15' σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε.

2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.

3. Τυλίγετε κάθε πατάτα με 1 φέτα μπέικον και τις τοποθετείτε στο ταψί. Περιχύνετε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε λίγο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και το θυμάρι.

4. Προσθέτετε στο ταψί 1 ποτήρι νερό και ψήνετε για 45'.